2019-07-26 96 瀏覽
一直都想試依一間餐廳好耐 因為聽講啲食物好高質素 而且又有live Band🥰真係好想感受下😆餐廳有分上下層 下層係比較類似酒吧嘅形式 如果想真係感受下live Band 就要去上層享受下啦☺️我哋兩個人一共叫咗三樣嘢食同兩杯野飲 包括香蒜辣橄欖油煎虎蝦 4隻$98 , 燒西班牙黑毛豬肋骨 半份$138 , 同烤黃金原隻龍蝦意大利飯$308🦞最後加兩杯mocktail 分別係 yellow punch & king of grapes🍇 首先講下個煎虎蝦 熱辣辣嘅煎pan放上枱有種震撼嘅感覺😆不停聽到‘炸炸’聲 感覺好新鮮滾熱辣👍虎蝦配上香蒜辣橄欖油亦都好惹味 !之後到豬肋骨 (必叫)配上鮮炸粗薯條 薯條都幾脆口感唔錯 豬肋骨同美式煙燻醬既配搭真係好正!成排上枱 可以分到六排 份量好足夠好抵食!超鍾意依個前菜😋覺得真係冇得輸👍終於輪到主菜啦 個龍蝦意大利飯一放上枱 有種震撼嘅感覺!未試過食過咁大隻原隻既龍蝦🦞 初頭睇相嗰陣都冇咁震撼 放喺你面前嘅時候 真係不得了🤤龍蝦分開咗兩邊 食落亦都好方便 可以成嚿肉起晒 啖啖都係肉😍正!龍蝦有配上鹹蛋黃 好特別嘅感覺 再配上一個粟米蓉嘅飯 感覺剛

終於輪到主菜啦 個龍蝦意大利飯一放上枱 有種震撼嘅感覺!未試過食過咁大隻原隻既龍蝦🦞 初頭睇相嗰陣都冇咁震撼 放喺你面前嘅時候 真係不得了🤤龍蝦分開咗兩邊 食落亦都好方便 可以成嚿肉起晒 啖啖都係肉😍正!龍蝦有配上鹹蛋黃 好特別嘅感覺 再配上一個粟米蓉嘅飯 感覺剛剛好👍兩個人食絕對夠晒飽☺️

兩杯嘢飲都唔差 一杯係芒果汁裏面亦有少少果肉 另一杯係巨峰提子梳打 兩杯都唔會太甜 而且都好好飲👍唔錯嘅選擇!

咁有情調嘅餐廳 同男女朋友去浪漫下又得 同屋企人去聽下經典情歌懷舊下都得 ❤️值得推介👍
2019-07-23