2021-10-26 42 瀏覽
終於有機會食呢間!前幾年已經聽朋友推薦佢既吉列牛,最近係港島返工,就決定去銅鑼灣分店試下。一入餐廳就見到差唔多每枱都叫左吉列牛!睇黎真係唔試唔得🤣我地叫左個set, 有一份吉列牛定食、一碗忌廉咖哩烏冬同埋兩杯野飲,仲額外叫左一份雞軟骨餃子🥟首先上菜既係雞軟骨餃子🥟一份有4件餃子,配一個酸酸地既汁。餃子煎得好脆,放入口既時候仲熱辣辣!有時怕雞軟骨太硬好難咬,但呢個餃子既雞軟骨完全唔硬!之後就食重頭戲——吉列牛定食!上菜時牛大約3成熟,放上石版燒一燒,燒到5成岩岩好。好中意配酸甜既沙律醬,突顯出牛既鮮味💕外面既吉列好脆!牛肉好新鮮,而且好淋好入味!非常推薦!食完吉列牛就食左忌廉咖哩烏冬。上面有一層好厚好厚既忌廉,而且花紋好靚,岩晒打卡。因為佢係甜咖哩,所以一啲都唔辣,每條烏冬都被忌廉包裹住,好creamy!最後介紹兩款punch——rose garden同passion fruit。兩款都好清新好開胃,特別中意rose garden,玫瑰香味好天然清香,唔會太甜,而且上面加左玫瑰花乾,想打卡既朋友一定要order!