2022-05-30
男朋友喺荃灣返工又知佢超超超鍾意食吞拿魚🥰住荃灣嘅地膽朋友介紹有間壽司舖專門食吞拿魚🐟梗係要突發接男朋友收工+俾哩個驚喜佢啦😂舖頭門口大大條吞拿魚模型🐟已經話俾我們聽佢嘅吞拿魚絕對係招牌之一👍🏻店裡面座位大張闊落😙唔會逼埋一齊 坐落都幾舒服🤗而且座位中間仲有竹簾隔開🎋唔使同隔離枱你眼望我眼之餘,仲增添左幾分日本風情🎎貼心得好似彷如黎到日本嘅餐廳一樣🥰既然係地膽朋友精心介紹嘅吞拿魚專門餐廳😋吞拿魚全餐當然就係我地嘅囊中之物🤤岩岩同職員落完單🧾男朋友已經興奮到流晒口水啦😂七武士鮪魚刺身盛 $208🐟用冰粒墊底盛載住嘅吞拿魚刺身!超!級!豐!富!🤯有唔同吞拿魚部位又有唔同品種嘅吞拿魚🤩包括有大目&赤身&大拖&中拖&旗魚&黃鰭&長鰭🐟貼心嘅店員好用心咁介紹食刺身嘅次序😋由赤身慢慢食到大拖😋感受一場刺激又興奮嘅海洋之旅🌊吞拿魚超。級。新。鮮!由其是中拖&大拖🐟油脂味非常豐富🥰食完之後嘅After Taste魚油嘅油香不斷係個口入面迴盪😍最令人驚喜嘅係師傅好用心咁將筋挑斷👍🏻平時吞拿魚刺身會有筋黏牙😬但餐廳嘅刺身由頭食落尾都冇筋😋啖啖肉又唔會黏牙👍🏻魚品質高&新鮮優質🔪加上師傅嘅刀工令刺身錦上添花
七武士鮪魚刺身盛 $208🐟
用冰粒墊底盛載住嘅吞拿魚刺身!超!級!豐!富!🤯有唔同吞拿魚部位又有唔同品種嘅吞拿魚🤩包括有大目&赤身&大拖&中拖&旗魚&黃鰭&長鰭🐟貼心嘅店員好用心咁介紹食刺身嘅次序😋由赤身慢慢食到大拖😋感受一場刺激又興奮嘅海洋之旅🌊吞拿魚超。級。新。鮮!由其是中拖&大拖🐟油脂味非常豐富🥰食完之後嘅After Taste魚油嘅油香不斷係個口入面迴盪😍最令人驚喜嘅係師傅好用心咁將筋挑斷👍🏻平時吞拿魚刺身會有筋黏牙😬但餐廳嘅刺身由頭食落尾都冇筋😋啖啖肉又唔會黏牙👍🏻魚品質高&新鮮優質🔪加上師傅嘅刀工令刺身錦上添花🌸專業得驚豔熱愛吞拿魚嘅男朋友🥰
松葉蟹肉春卷沙律 $138🦀
跟著上枱嘅係松葉蟹肉春卷沙律,非常特別嘅係佢嘅春卷皮😋春卷皮煙韌彈牙有𡁻口🤓配上又Fresh又爽脆嘅生菜同鮮甜嘅松葉蟹肉🦀比起岩岩嘅七武士鮪魚刺身盛一啲都唔遜色😋
本鮪三貫壽司盛 $108🍣
三貫壽司分別係赤身、中拖&大拖🍣跟刺身一樣都係冇筋😋入口唔黏牙又食到吞拿魚嘅鮮味同油脂🤤壽司飯唔會揑得太實而且份量適當👍🏻另外我覺得 wasabi 有種新鮮嘅感覺😋唔攻鼻又有應有嘅辛口味覺😳兩者互相配合得very good🥰
大將二人前😋 $188
有8種特別刺身做法/部位🤩最特別嘅係血合😳第一次食呢個部位嘅我😆一開頭仲怕有腥味😅但食落去有驚喜😋配襯嘅蔥絲食落有一種特別嘅魚味👍🏻除左血合第一次食🧆納豆亦都係我第一次嘗試🤣估唔到納豆有少少似咖啡味☕️配上刺身口感都幾特別😆係一個唔錯又大膽嘅嘗試😂大拖羅上面加左黑松露醬🍄冇諗過黑松露同吞拿魚會咁夾🤯黑松露醬味同吞拿魚鮮味混合係口腔入面有意想不到嘅化學作用😋我同男朋友都覺得唔錯🤭好快就將8款刺身清晒啦
中落鐵火 $58🔥
中落鐵火啲吞拿魚多到舖晒個面🤯58蚊哩個價錢真係好抵食😋吞拿魚一樣咁鮮味🌊😳即使我地打完卡先再食 塊紫菜都冇霖到👍🏻仲係卜卜脆😋好好味!
原祖唐揚吞拿魚 $108
食完刺身吞拿魚之後想食返啲熟野平衡返😋見到餐單有唐揚吞拿魚咁特別就當然要嗌佢試下啦😁吞拿魚啱啱炸起熱辣辣😋炸完個肉質啱啱好🤔唔會太軟又唔會太硬🤤加埋調味粉一齊食😳我地一啖接住一啖🤭真係唔願放底筷子🥢
熱辣辣鯛魚燒 (餐後附送甜品🫔)
差唔多食飽飽嘅時候😊店員突然拎多兩塊鯛魚燒上枱話係附增甜品😱入面d紅豆超!級!豐!富!塞滿成個鯛魚燒🤭個皮又脆卜卜🤤餐廳貼心地送鯛魚燒作為吞拿魚盛宴嘅結尾真係冇得輸呀🥰
總括而言 餐廳嘅食材新鮮🐟🦀🌊店員服務有禮貌👧🏻👦🏻座位闊落坐得舒服🤗男朋友好滿意今次嘅驚喜😇仲話下次要介紹比熱愛吞拿魚嘅朋友仔🤣真係一試難忘!