2004-08-15 1 瀏覽
鴛鴦鍋, 兩面都有好多藥材類物體. 味道好夠. 麻辣果面, 初頭唔覺好麻辣, 食到最尾既肥羊粉至知死. 不過淥羊既話, 我地一致認為用清湯果面比較好. 麻辣會掩蓋左羊肉既騷味, 反而個清湯既藥材味同羊好夾.羊肉組合(好似$118), 有腰腹、肋腹、特級同精選四種(其實後兩者既名唔記得, 總之就係至貴果兩種羊肉啦). 擺埋一齊食, 就感覺到其中分別. 前兩者比較有咬口, 至貴果隻騷味最顯著(不過都無想像中咁騷), 次貴果隻質地比較鬆散, 相比起其他就無乜特別.里脊肉, 有咬口, 淥得耐都唔會好un.冰豆腐, 索埋湯黎食, 一流!見佢餐牌有好多野菜, 但唔見點菜紙有, 問個waitress, 得一種叫紫貝葉既(附圖). 果然唔同普通蔬菜, 味道濃烈, 不過唔係人人都岩, 在座就有人覺得陣味怪怪地喎.肥羊粉, 煙煙un un又索湯, 好味~~另外叫左牛骨髓、皇帝菜(無乜特別)、四串羊肉(都係無乜特別)、三枝細啤酒、一渣甘蔗汁, 埋單$560. 坐得幾舒服, 無想像中咁多人同混亂, 不過部分侍應既服務態度依然有待改善. 總括黎講都值得一試既.

里脊肉, 有咬口, 淥得耐都唔會好un.

冰豆腐, 索埋湯黎食, 一流!

肥羊粉, 煙煙un un又索湯, 好味~~