2017-10-19 49 瀏覽
自崇光超市改裝後引入好多新食力, 當中盛傳既神戶牛肉批我一直無緣遇到, 好幾次中午來到見無人龍興奮地走過去, 原來牛肉批已賣光, 唯有去麵包店買岩鹽包.   今日中午時分再來碰運氣, 都是無人龍, 沒有期待總是有驚喜, 終於俾我遇上你, 抱著熱烘烘既你回公司慢慢享受.   買兩個有盒裝, 每個用油紙包裹幫助吸油, 但酥油真係有點邪惡. 哈!金黃色既酥皮賣相不俗, 一刀切下感到酥皮既鬆脆, 多層薄薄既酥皮好像拿破崙餅, 口感鬆化不硬, 讚!!  輪到主角神戶牛肉, 免治肉攪到很爛, 肉質係軟滑帶些少肉汁, 感覺像蒸肉餅, 但牛味不濃, 唔講都唔知原來係神戶牛, 又或者原來神戶牛就是這味道? 沒有令我印象難忘既牛味, 反而酥皮既鬆脆及餡料內既爽脆帶甜洋蔥粒令我有印象.  在不用排隊既情況下買來一試無妨, 但不用過份期待.

在不用排隊既情況下買來一試無妨, 但不用過份期待.
2017-10-09
外賣自取