2019-12-30 1083 瀏覽
原本打算訂枱食聖誕飯,但見週末原來有咁平嘅lunch set 優惠,好抵食!訂咗最後一個星期日去試, 訂枱時仲話信用卡有八折!!!嘩抵到爆!訂咗最早,諗住食完周圍去,幸好, 好早到可以隨便坐Windows seat。到一點後都陸續多人都有八成滿。可惜未病好,否則飲酒會好抵,$388任飲到1430!同朋友嚟應該可以暢飲。可惜天氣不造美先嚟海鮮盤,好新鮮,蠔都幾肥美,係芬迪加蟹肉脆餅沙律,仲有隻好精緻嘅用具比你扑碎個脆脆食,好細心!主菜要咗牛扒,配合鵝肝,飽咗 牛肉汁淋上去時已經好香好濃味,牛肉生熟剛好但上菜時攪錯咗,我係要 middium rare, 老公係要middium well. 但上錯咗對方份牛。細個都做過西餐廳,一般都會remark 啲主菜係邊個要邊份以免上錯。高級餐廳,人又唔多,唯一要彈嘅就係上錯咗。 如果唔愛濃味建議唔好揀牛,真係好濃厚嘅牛汁同油脂,食完已經唔洗食嘢幸好,有個芝士等你清返個口最後到最期待嘅,甜品!!!一向唔太好甜品嘅老公竟然大讚梳孚厘,仲話“終於明白點解你啲女人成日要去食咁貴嘅甜品!” 睇嚟真係好滿意!試咗啖,有淡淡嘅檸檬香,的確係好食又不太甜,黑朱古力亦

可惜天氣不造美

海鮮盤

先嚟海鮮盤,好新鮮,蠔都幾肥美,係芬迪加

蟹肉脆餅沙律,仲有隻好精緻嘅用具比你扑碎個脆脆食,好細心!

主菜要咗牛扒,配合鵝肝,飽咗
牛肉汁淋上去時已經好香好濃味,牛肉生熟剛好

幸好,有個芝士等你清返個口

最後到最期待嘅,甜品!!!

睇嚟真係好滿意!試咗啖,有淡淡嘅檸檬香,的確係好食又不太甜,黑朱古力亦好香好苦,恰到好處

我就貪心啲揀兩件餅,揀左紅色個焦糖蘋果,同榛子朱古力
紅色果個好香焦糖味,但勁多cream ,有啲太漏,食完已經乜都唔想食 。朱古力還好,係黑朱古力,應該有70%+, 好夠苦,榛子味好香,一齊食真係完美!

埋單仲有信用卡八折,平過晚餐半價有多

如果下年再有優惠,都值得一試

用餐優惠
信用卡優惠