2021-02-06
同朋友食飽飯喺旺中行街見到有人拎住我好鍾意飲嘅奶蓋茶,即刻搵下到底邊度有得買,一搵先發現原來喺1樓有間純堅果奶全素嘅茶飲店『Nuttea』💛我哋都揀咗季節限定嘅飲品!粉紅莓好堅果奶蓋茶$45:奶蓋呈現淺粉紅色,除咗有堅果嘅香氣仲有香甜嘅士多啤梨味,重點係『Nuttea』嘅奶蓋超厚仲好creamy,用店舖提供嘅細鏟仔試一啖已經即係愛上!茶底由新鮮士多啤梨搭配,茶味唔太濃但毎一啖都有滿滿嘅果肉,酸酸甜甜真係好好飲!身為士多啤梨控嘅我認為呢杯絕對係我飲過最好飲嘅奶蓋茶❤️❤️❤️伯爵朱古力堅果奶蓋茶$47:朋友話奶蓋已經有濃郁嘅朱古力味,上面灑上朱古力粉,朱古力味好突出有啲似鹹味嘅金沙朱古力!茶底嘅伯爵茶可以中和上面又濃又厚嘅朱古力奶蓋,飲落完全唔會覺得膩!其實仲有好多款飲品我都好有興趣,下次會介紹俾乳糖不耐症嘅朋友,等佢試下堅果奶蓋有幾好飲😋😋
我哋都揀咗季節限定嘅飲品!
粉紅莓好堅果奶蓋茶$45:
伯爵朱古力堅果奶蓋茶$47: