2019-10-28
喺葵興 KCC 食飯食到冇嘢好食 , 間唔中都會去附近嘅工廈搵食 , 今次就嚟試下新嘢 ! 🧐🧐食店無加一 , 仲做緊 9 折 😏😏 , 提提大家要預約同提前點餐 , 食店地方闊落 , 裝修簡潔乾淨 , 一坐低店員就送上沙律 ~沙律新鮮 , 調味啱啱好 !忌廉湯 好足料 😲 驚喜位係有薯仔粒同雞肉粒 ! 呢個湯絕對有誠意 , 唔係麵粉湯 , 同行友人都大讚 👍餐包係店員自家製 😲 好有誠意呀 !!! 外表同一般嘅餐包唔同 , 質感比較實淨 , 個人覺得正正常常 , 友人覺得幾特別 , 唔錯 ~ 黑松露海鮮大蝦扁意大利麵 ($78) 一上菜好香呀 🤯🤯 !! 有 4 隻蝦咁多 , 蝦炸得好香脆 , 如果唔介意可以連埋蝦殼食 , 調味都做得好好 !意粉黑松露味甚濃 , 硬度適中 , 略嫌油左 dd , 成個意粉份量都幾大 🤗 正常食量女生表示好飽 ! 香煎一口黑椒牛柳配紅飯 白蘑菇洋蔥汁 ($68) 牛柳粒好香 , 好腍 , 有肉汁 !! 白蘑菇洋蔥汁同樣出色 , 食到辣辣地嘅洋蔥味 , 好特別 , 同牛柳粒好夾 !不過牛柳粒份量好少 🙁🙁 正常食量女生只係僅僅夠飽 煎焗厚切加拿大穀飼豬
新鮮 , 調味啱啱好 !
係店員自家製 😲 好有誠意呀 !!!
不過牛柳粒份量好少 🙁🙁 正常食量女生只係僅僅夠飽
呢個餐等左好耐先上菜 😥😥 ...
一上菜同樣香噴噴 🤗🤗 豬扒份量合理 , 肉質又腍又多肉汁 , 勁好味 😍 調味亦都啱啱好 !!
個紅酒蜂蜜醬都好特別 , 望落去係紅酒嘅顏色 , 點落去係蜜糖質地 !
餐茶
凍熱飲都幾大杯 , 友人試左佢嘅奶茶 , 覺得幾好飲 ~
店員仲送咗朱古力布甸畀我哋食 , 朱古力味淡左 d , 但勝在唔係好甜 , 不過質地太實淨 , 唔夠滑 🤔
整體嚟講 , 地方坐得舒服 , 傾計一流 , 仲有 wi-fi ,
店員有禮 , 食物質素屬中上 🤤🤤 , 依家仲有 9 折 😜😜😜
喺葵興區嚟講性價比幾高 , 一定會再嚟 ! 亦都推介大家嚟支持下呢間小店 !! 😊😊