2022-05-12
今日同朋友再次黎到哩間燒肉餐廳。餐廳環境寬敞,最入面仲有一排位置可以望到海景同日落🌄景觀真心正。最鍾意哩啲韓國餐廳既前菜🥗哩到既前菜有沙律、泡菜、芽菜、醃蘿蔔同四季豆,除左沙律之外都可以再添,另外仲會提供同樣可以無限添加既芝士粟米同埋泡菜爐邊蛋,芝士粟米超好味,我添左起碼四次🤤🔸豪快黑毛和牛外羣肉 $285🔸食堂黑毛豬五花肉(醬油/鹽燒) $118🔸大蔥切牛舌 (醬油/鹽燒) $118🔸大八爪魚 $108豪快黑毛和牛外羣肉醬汁香甜,油脂豐富,入口輕咬幾下油脂已經滿佈口腔,但又唔會膩,好食推介👍🏻食堂黑毛豬五花肉肥瘦相間,醬汁微甜,好岩配埋生菜一齊食;大蔥切牛舌入口爽嫩,醬汁甜甜地,唔需要點醬都已經好好食;八爪魚大大隻,質感鮮嫩彈牙,醬汁甜甜辣辣咁。肉類旁邊仲放左菇同蘋果,可以用嚟解膩。🥔薯仔排骨湯 $98薯仔排骨湯味道濃郁,酸酸辣辣,入面仲有兩大舊排骨。🍗甜辣炸雞半份 $58甜辣炸雞非常抵食,外皮炸得酥脆,內裏肉質嫩滑多汁,淋上甜辣醬真係好正,底下仲有唔少薯條。🍹梅子青檸梳打 $32 (若套餐加$8)🍹荔枝梳打 $32(若套餐加$8)兩款梳打味道清新,能夠解膩。整體黎講,餐廳環境相當好
🔸豪快黑毛和牛外羣肉 $285
🔸食堂黑毛豬五花肉(醬油/鹽燒) $118
🔸大蔥切牛舌 (醬油/鹽燒) $118
🔸大八爪魚 $108
🥔薯仔排骨湯 $98
薯仔排骨湯味道濃郁,酸酸辣辣,入面仲有兩大舊排骨。
🍗甜辣炸雞半份 $58
🍹梅子青檸梳打 $32 (若套餐加$8)
🍹荔枝梳打 $32(若套餐加$8)
兩款梳打味道清新,能夠解膩。
整體黎講,餐廳環境相當好,可以望住海景燒肉,而且食材質素亦相當高,鍾意食燒肉既值得一試。