2022-03-29
呢排煲緊N 記「心靈的聲音」,又掛住韓式燒鱔,一於去本家會一會佢 ,喺香港由港人或者韓國人經營的韓國餐廳通常都有幾個弊病 1. 如果間餐廳食燒烤通常啲枱凳黐立立2. 嗰啲韓式配菜好似有保咁,永遠都唔會同你知道添加或者非常不情願地同你添加(利申我試咗撻朵,之後都係唱番首許志安嘅徒然)3. 催鐘 , 未食完呢樣野就趕住同你燒下一樣嘢以上呢幾點依家餐廳當然有啦,點解要揀佢因為香港唔係好多間可以俾你食到韓式燒鱔,睇落去好靚好澎湃,請侍應幫我燒嘅時候必須殷勤有禮,今次我都見到佢好認真咁燒,但係始終一次過燒晒佢之後擺碟上面等你慢慢食完全唔係嗰回事,「會凍哂㗎嘛大哥」,最重要嗰塊皮燒得一啲都唔脆,索價400 都俾多少少力水啊,配上醃製過紫蘇葉,第一啖熱辣辣係好食嘅、可惜每況愈下,其他嘢都係普普通通,最好笑叫咗條牛脷,韓國使同我講晏晝冇人食啲咁靚嘅嘢我哋解唔切凍,有啲雪味都好食嘅,我答佢唔緊要呀,我個身型似雪人,最鍾意食雪「笑」
1. 如果間餐廳食燒烤通常啲枱凳黐立立
3. 催鐘 , 未食完呢樣野就趕住同你燒下一樣嘢