2016-07-07
我同朋友2日完全唔知自己排緊乜, 只係想搵個地方食飯, 只係想食日本嘢, 所以埋到去就拑飛仔等位, 好彩都唔算等得耐, 只係有啲驚訝, 已經成8:30pm, 都要等位! 香港人食飯真係好晏呢!坐低先知係牛涮鍋放題, 叫咗最平嘅日牛涮涮鍋 ($148) 90分鐘放題, 一個蕃茄湯底, 一個雞湯湯底! 我從來沒有食過一人一爐嘅牛涮鍋, 感覺好新奇, 而且一人一個鍋真係好方便又衛生!我哋2日只係食咗4底牛肉, 就夠飽了, 但畢竟, 仲有出面任攞嘅菜, 菇, 丸類, 豆腐等, 都足以可以填飽個肚!牛肉真係一般, 好薄, 而且唔嫰口, 有點靭, 口感同豬肉居然一樣, 較鞋! 雞肉見到都唔想食! 豬肉都係好薄, 但以豬黎講, 都算係咁! 其它嘅菜菇丸類, 可以話係一般, 冇驚喜! 連最後食嘅乳酪雪糕都真係味道好淡!唔係貴, 但亦唔見得好抵食!
唔係貴, 但亦唔見得好抵食!