2023-11-05
一早就聽聞sugar plus有無敵海景,上到去,發現環境確實好正,樓低高之餘配置整塊大玻璃,銅鑼灣避風塘維港景色一覽無遺呀!😍😍我今日午餐時間嚟,夜晚黎食嘢加睇夜景一定仲正😍今日呢個午餐Teppanyaki好抵食😄歐陸海鮮餐做緊promotion $338😍。啲食材勁非常新鮮,最正係個2隻南非鮑魚,仲係度郁緊勁生猛😍首先前菜係鴨肉啫喱伴雪梨紫蘇葉,又靚又好味,好夾!然後係海鮮茶碗蒸,仲食到入面有日本新鮮百合,師傅真係有好多details位😍之後就到煙三文魚,燒得啱啱好,啲肉則仲係好亂畫,又夠Juice南非鮑魚燒得夠哂味,多汁又彈牙,好滿足呀😍仲有鐵板燒師傅好有表演慾,落調味料有哂功架😂之後就到厚燒牛同薄燒美國牛啦,師傅offer左厚燒同薄燒俾我哋,好開心,兩款都有得試😍美國牛牛肉味濃,燒得啱啱好😋蟹肉炒飯真係一大加分位呀!用料十足,炒到粒粒分明,香到爆。跟住仲有麵豉湯同肥嘟嘟嘅炒芽菜最後仲有chocolate mousse cake同埋真係好想encore 嘅 red bean macha tofu pudding 😋一定要搵日再黎食dinner!!
我今日午餐時間嚟,夜晚黎食嘢加睇夜景一定仲正😍
首先前菜係鴨肉啫喱伴雪梨紫蘇葉,又靚又好味,好夾!
南非鮑魚燒得夠哂味,多汁又彈牙,好滿足呀😍
仲有鐵板燒師傅好有表演慾,落調味料有哂功架😂
美國牛牛肉味濃,燒得啱啱好😋
蟹肉炒飯真係一大加分位呀!用料十足,炒到粒粒分明,香到爆。
一定要搵日再黎食dinner!!