2024-01-24 37 瀏覽
💁🏻‍♀️認識呢間拉麵 係因為之前佢出過雪糕拉麵 但一直都未試過 知道佢荃灣開咗 近近地 所以就嚟試吓佢哋嘅拉麵 但一問之下原來雪糕拉麵已經暫停 但嚟緊可能有新口味出 期待🤩🍜蜆貝羊肚菌拉麵$95+慢熟豚叉燒$20食拉麵 第一件事 飲湯先 超濃蜆貝味🤤 好鮮好搶嘅味道🤩 三隻大蜆貝 脹卜卜 超鮮甜 超滿足 而麵嘅硬度揀咗標準 熱湯拉麵係幼拉麵 覺得少少偏林 每啖麵伴湯一齊食 鮮味會更出更享受 如果淨食麵條 味道會偏淡 叉燒肉質比豚肉滑 但唔算太突出🍜特濃豚骨沾麵(熱麵) $82好鍾意佢個特濃沾汁 真係好香濃 沾麵係粗麵條 標準口感 有彈性 非常唔錯 燒過嘅豚肉 充滿油香 非常惹味🤤 🥟煎餃子 $29皮薄 少少脆口 餡料豐富 有啲驚喜 食落仲有肉汁 幾唔錯😋👍🏻Sage桂花烏龍冷泡茶 $20淡淡嘅桂花味 最鍾意佢個香甜味係會留係口腔 好鍾意呢個淡淡嘅清香味🥰👍🏻Sage蜜桃紅茶有氣茶 $22有氣嘅蜜桃茶 都係第一次飲 清甜嘅桃味 唔會太甜 唔係個種一飲就好惹痰個種甜 係好清新嘅甜味🫶🏻

🍜蜆貝羊肚菌拉麵$95+慢熟豚叉燒$20

🍜特濃豚骨沾麵(熱麵) $82