2015-04-17 629 瀏覽
前幾日,為慶祝生日,我地成班老友出嚟食飯!成班友都好鍾意'滾'!要'滾'當然去九龍城依個打邊爐聖地!兜咗一個圈,實在眼花撩亂!最後行到九龍城廣場附近,見到個精緻大魚缸咁吸引,大家都心唸就依間啦!一見到個大魚缸,都知道依間火鍋店專門做海鮮邊爐!我地大男人個個都鍾意食海鮮,所以就叫咗火焰醉海皇湯底鍋,上枱時好興奮,因為開始肚餓!依個湯底開頭已經好有鮮味,熬咗幾分鐘,食到最尾仲好鮮甜添,正!依個黑松露餃出邊其他火鍋店真係較少見!而且外皮好脆,黑松露味十足,好濃郁,值得一試再試!打邊爐又點少得肥牛呢?我地叫咗本地手切牛肉!依碟真係大有來頭,店員話依碟牛每日四點由本地屠房準時運出嚟,食落好有咬口,肉味香濃!另外,我哋仲叫咗五寶丸同汕頭牛丸!五寶丸賣相同普遍市面見到嘅都差唔多,汕頭牛丸就超多汁,亦好有𡁻口!自家製真係然寧舍唔同!經店員介紹之吓,我哋仲叫咗黑毛豬柳粒!店員話依個豬柳粒要滾足15分鐘先好食!Wow,肉味十足之餘,仲好彈牙添!正!(掛住食唔記得影低佢添 XD!)成班癲友一路吹水一路打邊邊!間私家房仲設有電視機!最後食咗兩三個鐘先肯走,最後埋單每人都係$400左右,都非常合理!而且仲有代客
火焰醉海皇湯底
黑松露餃
本地手切牛肉
五寶丸
汕頭牛丸
成班癲友一路吹水一路打邊邊!間私家房仲設有電視機!最後食咗兩三個鐘先肯走,最後埋單每人都係$400左右,都非常合理!而且仲有代客泊車!下次要渣車再嚟!

2015-03-24
慶祝紀念