2023-09-17 1557 瀏覽
「望到呢隻椒鹽瀬尿蝦、視覺入口均會笑哈哈」 雖然佢唔夠L B J手臂咁粗、一般女孩子的手臂絕對有機會粗得過、這種既長又大隻的菲律賓品種在香港可謂少見、而且有羔、肉質鮮甜、咬落不會死淋或者硬繃繃、大廚調味恰到好處,賴尿蝦蘇當成蝦條這樣食、佐酒佳餚。HKD 230 -隻 (吃的時候,心裏絕對會感動得哼着眼淚在心裏流)個人下次會嘗試用刺身方法、看看會有什麼效果、或許別有一番趣味蒜蓉粉絲蒸元貝, 豉椒蒸蟶子: 先不論蒸得是否過熟或過生的問題、通常外面吃的很多時候都會犯下兩種毛病:1. 重豉油或重豆豉、過鹹令你根本品嚐不到海鮮的鮮味、2. 味道不夠、儘管海鮮品質好,味道不夠、導致配角粉絲失味失色這裏蒸得剛剛好,滿瀉的香蔥 , 豉油比例剛好、豆豉比例剛剛好,所有食材互相國力發揮大家應有的效果、「🉐️」豉油王煎大花竹:又-連殼都要隊埋鹽焗奄仔蟹:時令之選、良心收費、草莓逛菜瀾鴨脷洲一隻$70,還記得筲箕灣X東大楊千嬅 收你430 -隻,高處未算高、西貢X福 收你480 -隻,這裏盛惠170 , 我覺得質素不會比以上兩間差,真心要試一試比較一下。避風塘雞翼: 驚喜之選、雞翼入味、微辣、Juicy 「掂」

豉油王煎大花竹:又-連殼都要隊埋

避風塘雞翼: 驚喜之選、雞翼入味、微辣、Juicy 「掂」

欖菜肉鬆四季豆: 這裏的水準能夠與已經光榮結業的南北樓相提並論,能夠作出這樣的比較相信大家都要試一試

適逢老友記生日、大家一齊去呢一間𧝁記私房菜探險。裝修佈局又係我嘅最愛、加埋韓琛、國華、文拯,滔滔江水、連綿不絕、今餐飯絕對比驢仔宴更為惹味、食完之後竟然會感到太口渴,絕對有誠意,全部海鮮好似中咗輻射一樣、比一般巨大、價廉物美、個人10分推介。