以一碗湯一個主食嘅飲食哲學提供輕便簡約嘅用餐體驗,由餐廳裝潢、餐具、食物都散發住muji style,仲有qq嘅蔬菜公仔圖案呢。啲嘢食係香到外賣完諗住拎返屋企食,點知行兩步已經喺公園坐低KO咗碗湯(利申,半個鐘前食完飯),於是被迫進行戶外攝影。會想再試其他湯(✽´ཫ`✽)!𖦹 套餐C:湯+咖哩飯 $89*濃香牛肉野菌咖哩飯飯如其名非常香濃,醬汁濃稠,撈飯一流,牛肉入味軟稔。*北海道野菜薏米濃湯以大量蔬菜煲成,入口清甜,係輕盈版嘅羅宋湯,兼帶淡淡薏米香。𖦹 花菜巴馬火腿濃湯 $39令家弟很impressed的湯。非常creamy而且有薯仔同火腿片,感覺係ikea蔬菜薯餅嘅湯version,喺香港好少飲到呢種湯。𖦹 油揚豆腐黑豚薑汁燒 +$20油揚豆腐吸曬啲汁,配上椰菜同豬肉,又一道好下飯嘅料理。

𖦹 套餐C:湯+咖哩飯 $89

*濃香牛肉野菌咖哩飯
飯如其名非常香濃,醬汁濃稠,撈飯一流,牛肉入味軟稔。

*北海道野菜薏米濃湯

𖦹 花菜巴馬火腿濃湯 $39

𖦹 油揚豆腐黑豚薑汁燒 +$20

油揚豆腐吸曬啲汁,配上椰菜同豬肉,又一道好下飯嘅料理。
北海道野菜薏米濃湯
油揚豆腐黑豚薑汁燒