2023-04-22 367 瀏覽
🥔「一汁一菜都好好味😋」平日番工lunch都會過中環街市搵野食,呢間鋪好方便大家買個外賣番去office。佢有各種湯、主菜同小菜嘅set 自己配搭,每日唔同食勻晒佢都得呀😆🌕 法式龍蝦濃湯暖粒粒又好香濃,佢個湯唔係好稀果種,入面仲有龍蝦仔嘅肉,飲落好滿足👍🏻🌕 濃香牛肉野菌咖喱呢個係我每次必嗌嘅餸!佢真係好好食,就咁聞都已經好香,牛肉燜都好軟,啲咖哩入面仲有菇同蘿蔔好多料,用黎撈飯真係冇得頂,食完係想加飯果種👍🏻🌖 白本帆立貝大根豆乳濃湯好香好滑,比起龍蝦湯佢就比較淡味啲。岩晒想飲個熱湯但又想清啲嘅朋友仔👍🏻🌖 南蠻風味雞扒配北海道蟹膏蟹肉味噌飯雞肉比較扎實,好入味,但份量唔算多。個蟹膏飯好正,配埋紫蘇葉簡直係perfect match! 建議大家可以升級做呢個飯👍🏻#hea4foodhk @hea4_food
🥔「一汁一菜都好好味😋」

🌕 法式龍蝦濃湯

🌕 濃香牛肉野菌咖喱