新年期間一直食了不少煎炸美食。好膩。加上由團年煮到人日. 真係好攰。所以今日同囡囡出街食。囡囡想好意頭要滾起。就去上次同朋友一齊的御前牛盛。因為價錢合理。仲要多選擇。而且地點方便。今日不算多人。好快有位。 囡囡叫鴛鴦湯鍋底。她要富良乳牛乳3.7 牛乳牛骨湯。我就愛吃博多豬骨湯底。囡囡喜歡牛乳湯底。因為湯耐之後。面上出現一片薄衣。好似牛奶煲滾後出現情況一樣。等個湯滾之前。囡囡叫定刺身食.有三文魚,甜蝦, 蟹棒, 八爪魚及玉子刺身。甜蝦刺身透明光澤 。夠新鮮。肥大厚肉的三文魚剌生。咬落鮮甜。食八爪魚魚剌生沒有根位。大家都好滿意。吃了不少剌生。體內有點冷。而湯底亦滾動起來。即刻動筷。今次落了不少海鮮。上次多數落肉。想試下其海鮮如何。落蜆肉及青口落先。加強湯底味道。大大粒原貝。裙邊位置爽口。原肉夠大粒。食落啖啖肉。牛肩比較少食。原來牛味濃而且爽口。不似食牛肉感覺。而安格司牛及鹿兒島豚肉片都保持水準。今次可能新年期間。店長加入褔袋美食。有幾個靚色。。咬開入面是豬肉料。肉食得太多. 所以同囡囡都Order 盤蔬菜減少膩口感之餘.實在太頂肚. 真正需要消化一下.大擦後, 囡囡一定要食甜品. 雪榚及糯
新年期間一直食了不少煎炸美食。好膩。
加上由團年煮到人日. 真係好攰。
所以今日同囡囡出街食。囡囡想好意頭要滾起。
就去上次同朋友一齊的御前牛盛。

囡囡喜歡牛乳湯底。因為湯耐之後。面上出現一片薄衣。

好似牛奶煲滾後出現情況一樣。

食八爪魚魚剌生沒有根位。大家都好滿意。
吃了不少剌生。體內有點冷。而湯底亦滾動起來。即刻動筷。
今次落了不少海鮮。上次多數落肉。想試下其海鮮如何。

落蜆肉及青口落先。加強湯底味道。

大大粒原貝。裙邊位置爽口。原肉夠大粒。

食落啖啖肉。牛肩比較少食。原來牛味濃而且爽口。

不似食牛肉感覺。而安格司牛及鹿兒島豚肉片都保持水準。
今次可能新年期間。店長加入褔袋美食。有幾個靚色。。

咬開入面是豬肉料。
肉食得太多. 所以同囡囡都Order 盤蔬菜
減少膩口感之餘.

實在太頂肚. 真正需要消化一下.
大擦後, 囡囡一定要食甜品. 雪榚及糯米滋是她最愛.

比較愛吃糯米滋多點.
不過因為太飽原因. 放棄了美味壽司, 希望下次再來吃.
2 小時美食。令人開懷之餘。最重要食物水準依然保持。係食店應有的原則。抵讚.
2017-02-07
2 分鐘 (堂食)