2020-01-27
前排同朋友食團年飯,我地想打邊爐,所以揀咗喺喺香港嘅海底撈。海底撈出名服務好,一去到都有同內地一樣嘅美甲服務,不過我哋因為太趕時間就無做。同內地分店一樣。係等入座之前都會有一啲生果,同埋妙角趣,而且獨立包裝,如果食唔晒拎走,更加方便。一入到去我哋就揀咗四款湯底,因為最划算,而且同時滿足到中意食辣同偏好養生嘅朋友們。包括蕃茄、菌湯、清油無渣麻辣、胡椒豬肚雞。個人黎講中意蕃茄,好夠濃,菌湯都好養生,可以打邊爐之前飲一碗。方面就嗌左:肉類 :手切牛小排、手切牛板腱、撈派滑牛肉其他: 芝士牛肉丸、魚籽蝦滑、鴨血、凍豆腐菜類 :青荀、土豆、菌類拼盤、油麥菜價錢同香港其他一般火鍋店差唔多,唔算太貴,份量有一份或者半份揀,如果唔太多人食,可以嘗試每樣點半份,可以食多啲野。肉類方面肉質都重牛味,油脂紋理清晰,色澤都幾鮮紅,,而且菜都好新鮮。👉🏻特別推介撈派滑牛肉,肉質真係好嫩滑。👉🏻芝士牛肉丸,一咬落去芝士湧出嚟,芝士控必食!👉🏻魚籽蝦滑,好彈牙!-現場好多人都揀係海底撈慶祝生日,淨係喺短短食咗兩三個鐘期間,已經有四五台人都喺慶祝生日,店員會攞一個生日燈牌同埋播生日歌,場面都幾有趣。特別一讚,店員嘅服
所以揀咗喺喺香港嘅海底撈。
包括蕃茄、菌湯、清油無渣麻辣、胡椒豬肚雞。
個人黎講中意蕃茄,好夠濃,菌湯都好養生,
可以打邊爐之前飲一碗。
方面就嗌左:
肉類 :
手切牛小排、手切牛板腱、撈派滑牛肉
其他:
芝士牛肉丸、魚籽蝦滑、鴨血、凍豆腐
菜類 :
青荀、土豆、菌類拼盤、油麥菜
👉🏻特別推介撈派滑牛肉,肉質真係好嫩滑。
👉🏻芝士牛肉丸,一咬落去芝士湧出嚟,芝士控必食!
特別一讚,店員嘅服務非常之好,成日周不時會過嚟比熱毛巾我哋,同埋問我地有冇啲咩需要,只要一舉手基本上佢哋都會好快過嚟服務我哋。
臨走嘅時候店員仲送咗雪糕糯米糍俾我哋食,味道唔錯👍🏻