誤打誤撞下得悉碩果謹存既東菇亭-沙田博康邨-美食天堂一去到東菇亭,我雙眼即刻發亮,咁多美食,食邊間好呢?(真係間間都好想食!!!!!)於是,我忍住個肚既打鼓聲,忍住啲香味,行一個圈擇今晚既晚餐,最後擇左你-鱻潮手工私房鍋原因係因為比蟹宴吸引左冷盤係潮洲凍蟹無錯,佢的確比較細隻,不過單張有寫明重量,而唔係單純用圖片取巧,我又覺得ok ar店員跟左個泰式酸辣汁比我地,不過隻蟹太鮮啦之後就到我最期待既胡椒炒蟹完全係驚喜之作,非常非常之好味,有鍋氣,同新加坡食既有得揮更加冇諗過隻夾大隻到咁之後就上左鱻潮花甲蟹鍋右為手工魚皮上為安格斯牛頸脊右為雙魚岀海,手工蝦棒,滿載而歸,全部都係店家誠意自製,真材實料(當日長蟹棒冇貨,所以四選三)仼添仼食的食材中,韮菜餃非常有驚喜敖湯既花蟹同花甲我冇浪費到,點翻跟凍蟹既泰式酸辣醬就已經非常好味另外,不得不讚小店既細心,提供埋乾濕紙巾,手套仼客人使用當日雖然爆場,但店員態度都非常親切,令人賓至如歸遺憾既係當日係 walk in去,原來+68/位仼食蟹係要卜以供店家準備不過唔緊要,我絕對會再去(問左店員,凍蟹同薑葱蟹仼食,好吸引)(Ps如poster所示,牛係要另
誤打誤撞下得悉碩果謹存既東菇亭-沙田博康邨-美食天堂

原因係因為比蟹宴吸引左

冷盤係潮洲凍蟹

店員跟左個泰式酸辣汁比我地,不過隻蟹太鮮啦

之後就到我最期待既胡椒炒蟹

完全係驚喜之作,非常非常之好味,有鍋氣,同新加坡食既有得揮

更加冇諗過隻夾大隻到咁

之後就上左鱻潮花甲蟹鍋

右為手工魚皮
上為安格斯牛頸脊
(當日長蟹棒冇貨,所以四選三

仼添仼食的食材中,韮菜餃非常有驚喜

另外,不得不讚小店既細心,提供埋乾濕紙巾,手套仼客人使用
當日雖然爆場,但店員態度都非常親切,令人賓至如歸

不過唔緊要,我絕對會再去
(問左店員,凍蟹同薑葱蟹仼食,好吸引

(Ps如poster所示,牛係要另加錢)
288+10醬油錢/1,雖然唔加錢追加火鍋食材選擇較少,不過食靚食材之餘,打邊爐又可以食下凍蟹,大排檔鍋氣炒鮮蟹,我又覺得好高cp