2018-04-29
宏,呢間餐廳我一早就聽過,但未食過,然而成日以為得甜品食。但基於巧合下,發現左佢原來有正餐食嫁,仲喺紅磡有分店(之前淨係知尖沙咀the one有),加上見無咩人所以就入去食個飯。🍴今次我同朋友二人就分別食左兩個餐(主食+甜品+飲料):迷你三彩丼定食($148)同海藻烏冬配甜品特價餐($99)-麵類:日本野菜天婦羅冷海藻烏冬。而甜品就分別食左黑芝麻蛋卷同抹茶蛋卷。至於飲料就無飲本身既紅茶,轉其他飲品,正價減$20:宇治抹茶紅豆(原價$65-cold)同日本滴漏咖啡沙冰香草軟雪糕(原價$98)。😇三彩丼可以話係一次滿意曬三個願望,事關佢有小碗鰻魚飯,呑拿魚碎魚生飯同小碗海藻烏冬😍,真係完全唔洗選擇困難症☺️ 當中最滿意係鰻魚飯,啲魚好滑,個汁又調得岩岩好,成件事好match至於野菜天婦羅都炸得好好,啲色又靚,而海藻烏冬就同三色丼其中既烏冬一樣,事關突然想食熱既湯麵所以將冷麵轉左做熱麵甜品呢個黑芝麻蛋卷口感鬆軟,芝麻味好出抹茶就好似常見啲,但就正正係餐廳既主打甜品,所以緊係唔會差得去邊講明抹茶主題又點會淨係食一樣抹茶野咁少呀,然而野飲就係呢杯抹茶紅豆,係經典組合,無得輸最後喺好重咖啡味既沙冰上
甜品呢個黑芝麻蛋卷口感鬆軟,芝麻味好出
最後喺好重咖啡味既沙冰上面仲有香草雪糕🤤 食落好有層次仲好爽,黎緊夏天一定會再黎食個痛快