2020-10-05
辛苦做野出完糧梗係要食好野!好耐冇食過燒肉,又唔知香港有邊間好食。見呢間係旺角好就腳又多好評就試下~好多人幫襯,所以就算book左位都要等左一陣先入到座。入到去即刻就食D前菜落下肚頂住先D蛋彈下彈下好正不過稍稍覺得唔係好夠味,如果配料味道重少少就會好D~唔同肉類同埋海鮮嘅選擇實在太多,睇左一陣menu 都揀唔落手,於是決定揀2個拼盤,一個和牛拼盤、一個海鮮拼盤,3個人share岩岩好和肉拼盤上枱真係勁大份,每種肉都有一定數量,足夠share黎食唔駛慳住。其實都唔知邊款肉係邊款,不過每款都唔錯,顏色證明夠新鮮,其中我覺得中間個款長條形嘅牛味最勁超好食。仲可以包生菜食!海鮮拼盤當中有唔少魷魚同埋八爪魚,好新鮮彈牙!自己動手剪證明唔係比D頭頭尾尾比你!鮑魚連埋個殻上,一開始唔知以為要連埋個殼一齊燒,燒左勁耐都冇咩料到,店員突然黎同我地講原來係鮑魚本來已經熟左,只係要燒得翻熱就得海鮮當中我地一致覺得蝦最好食,大大隻,好有鮮味,仲已經預先開左邊,方便進食食燒肉點可以唔配野飲呢!3個人share黎食都夠晒飽,呢餐真係大滿足!
食燒肉點可以唔配野飲呢!
3個人share黎食都夠晒飽,呢餐真係大滿足!