2021-12-21
最近牛大人又搞搞新意思🫕講緊佢同蠟筆小新合作啊 場入面貼滿咗小新同佢啲同學嘅造形 仲有精品買🎨聽店員講喺沙田分店仲可以自費影小新即影即有📸多咗打咭位 難怪呢晚去比平時更多熱鬧今次揀嘅都係澳洲和牛吃到飽套餐🥢選擇最多又抵食 唔同嘅係👉🏻平時我都會揀濃郁嘅湯底 例如麻辣/紅燒牛骨或者蒜頭雞 今晚想試下新野 所以揀咗阿嫲養生濃湯鍋🤤呢個藥膳湯底加咗大骨同大量蔬菜 濃而不膩 帶點清香每次必食嘅澳和牛牛肩卷 質素仍然十分高 牛味超濃郁🐮而另一必食嘅牛類係手切封門柳 鮮嫩到不得了👍🏻今次第一次試咗呢度嘅紐西蘭羊卷肉 原來都好好味架 最鐘意陣羊羶味 會喺口腔維持一陣😍仲有秘制滷牛筋 牛味都好突出 牛筋嘅黏性好強 又係膠原補充嘅時候啦🤤而每位客都會送澳洲M9和牛牛丸 食完會忍唔住要加錢叫多份🐂除咗肉類火鍋配料 仲有台灣特色小食/手工水餃/海鮮… 例如台式火鍋必食嘅鴨血/鹽酥雞/鬼馬老油條… 選擇係非常之多 另外自助吧除咗醬汁配料 仲有各種蔬菜/麵類同飲品可以自己攞架🤗