2011-09-09 108 瀏覽
炎炎夏日,出開灣仔,見到有間 <Come Buy> ! 都幾多人幫襯! 我亦買番杯嘢飲降吓溫! 其實,咁多間台式奶茶店,我第一次幫襯 <Come Buy> ! 間中會幫襯吓 <貢茶> 啦!飲品種類繁多! 令我花多眼亂!見到有 Top10 飲品,又有收銀位上嘅飲品推介!最終,買咗:蘋果檸薈冰茶 $15 (中杯裝)當我俾錢之後,實習女店員遞上收據等叫飲品;其實買之前我唔知杯嘢飲幾錢,十幾 $ 一杯飲品算抵! 好在我望一望張單,咦!我明明叫咗中杯裝架,點解張單打咗大杯裝? 仲記得買嘅時候,實習店員建議我 +$2 可以轉大杯裝,佢仲話大杯較為抵飲!但我話唔想飲到成肚水,所以要中杯裝就夠嘞! 結果,我同番那位實習女店員講,我落單時要求中杯裝,唔係大杯裝!佢即時改單之餘,通知埋負責出飲品嘅同事,順便俾番 $2 我。所以,我足足等咗 5 分鐘!蘋果檸薈冰茶嘅味道好似雀X 檸茶! 只係加咗酸酸地嘅蘋果粒 & 口感似提子嘅蘆薈粒!味道果然不錯! 有人即刻整杯嘢飲俾我,起碼較為新鮮啲呀! 我都係 prefer 走去台式奶茶店買嘢飲!
炎炎夏日,出開灣仔,見到有間 <Come Buy> !
都幾多人幫襯!
我亦買番杯嘢飲降吓溫!

間中會幫襯吓 <貢茶> 啦!

飲品種類繁多!
<Come Buy> 電子板顯示 Number! 一目了然!
Top10 飲品
飲品推介
最終,買咗:蘋果檸薈冰茶 $15 (中杯裝)

蘋果檸薈冰茶嘅味道好似雀X 檸茶!
有人即刻整杯嘢飲俾我,起碼較為新鮮啲呀!
我都係 prefer 走去台式奶茶店買嘢飲!
蘋果檸薈冰茶 (中)
2011-08-31
5 分鐘 (外賣自取)
Top10 飲品
飲品推介
蘋果檸薈冰茶 (中)