類似芒椰奶西嘅芒果特飲,我就真係飲得多,不過會噴曬煙,起曬霧氣嘅芒果椰奶,仲要加埋小芋圓,我就真係第一次試。其實呢間<台灣霧之戀>都幾旺場,好多時都要排曬隊咁樣買一杯特飲,今日下午來到,非常好彩,人流未算勁多,等咗大約十分鐘便攞到杯特飲。<芒果椰奶x小芋圓 $42>呢杯芒果椰奶x小芋圓,實在非常之大杯,一出嚟嗰下,真係有一種非常震撼嘅感覺,煙霧瀰漫,噴住煙甘出場!!未入口都已經覺得幾誇張。杯上面仲有一個碟形嘅盤,入面裝住海量芒果蓉。芒果蓉唔單止份量多,而且仲非常新鮮,好鮮甜吖!!~先將一啖芒果蓉放入口入面,然之後再飲一啖芒果椰奶。椰奶泡沫打得非常幼滑,加上濃厚椰奶,感覺非常之好味。椰奶味道同芒果味道非常之夾,而且仲非常之濃郁。小芋圓份量不少,而且粒粒都彈牙煙韌,細細粒,非常之容易食。另外一讚嘅係,呢個特飲嘅包裝都非常之衛生同埋認真,十分乾淨企理。小店仲有好多其他特色嘅外賣飲品可以選擇,下次可以再嚟試下呀!!~

<芒果椰奶x小芋圓 $42>

杯上面仲有一個碟形嘅盤,入面裝住海量芒果蓉。

芒果蓉唔單止份量多,而且仲非常新鮮,好鮮甜吖!!~

10 分鐘 (堂食)