2023-05-31 50 瀏覽
天氣咁熱去咗荃灣行幾個連住嘅大商場,買咗好多野行到好攰,諗住坐底早啲食飯。經過一間日式餐廳,比門口條手繪龍吸引到,又見間餐廳咁早都有人排隊應該唔錯的店舖木系風格,雖然坐位唔算多,但環境都好闊落坐得好舒服我地叫咗煙花,清酒煮蜆、店舖推介的金龍卷及龍卷風沙律煙花係有辣味三文魚、辣味吞拿魚、蟹子,廚師好慷慨,放到D 料滿一滿,每一啖都好滿足食品擺盤有心思,啲份量都唔細清酒煮蜆上枱時熱辣辣,啲湯比我飲哂,鮮甜得黎仲有少少清酒香,有回甘店舖推介的金龍卷隻蝦好好食,炸得又脆又新鮮, 每一舊D 料都好豐富同工整龍卷風沙律蔬菜清甜﹐加上少少辣醬同沙律醋味道好夾,份量亦都非常大餐廳好細心,上菜時間剛剛好好,等你食完一樣先上一樣,又唔會等好耐,食物會逐碟上枱,下次同多幾個朋友嚟就可以試多幾款野
店舖木系風格,雖然坐位唔算多,但環境都好闊落坐得好舒服

我地叫咗煙花,清酒煮蜆、店舖推介的金龍卷及龍卷風沙律

食品擺盤有心思,啲份量都唔細