2020-03-10
適逢星期三 被$5優惠吸引左一班9個同事去左怒食雞翼 叫左好多隻味☺️因為試左太多味有d已經無咩印象 所以只係簡單一兩句形容下🙇🏽♀️有「🌟」係推介大家試既!乾身既雞翼 點評💁🏽♀️•黑椒檸檬🌟食到好純粹嘅黑椒同埋檸檬味🍋 ~~意外地發現黑椒同檸檬好襯 所以encore左一round😀•紐奧良香粉就係香料味 記得擠青檸喔!•田園風味🌟咬第一啖已經令我諗起品客薯片既酸忌廉洋蔥味😛•咖啡香味同事話雞翼話食到表面有咖啡味☕️ 入面就係普通鹹鹹地嘅味~~•蒙古燒烤味有一種土匪雞翼嘅感覺☺️ •印度唐杜里烤雞味🌟配幾fresh既薄荷乳酪dip雞翼😋味道幾特別 所以推介!•巴馬臣芝士蒜蓉味略嫌夠芝味啊😛(多得同事專業打光 所以先影到雞翼原本既顏色😆)灦身既雞翼 點評💁🏽♀️•水牛城醬第一啖咬落去好酸啊😖 不過酸係水牛城既特色黎 鍾意食水牛城醬就嗌黎食啦•黑芝麻海鮮蜂蜜🌟呢個推介試啊 甜甜地再加上海鮮既鮮味 不錯吃👍🏽•日本蜂蜜芥辣味道無咩特別 可試可不試😛 •日本吉列咖喱味🌟同事話有種食炸蠔嘅感覺 可試!小食方面 試左👇🏽炸蓮藕片($35)蓮藕片好薄身 所以好香脆不過冇乜味 如果有埋醬dip就好啦松露醬
一班9個同事去左怒食雞翼 叫左好多隻味☺️
有「🌟」係推介大家試既!
乾身既雞翼 點評💁🏽♀️
•黑椒檸檬🌟
食到好純粹嘅黑椒同埋檸檬味🍋 ~~
意外地發現黑椒同檸檬好襯 所以encore左一round😀
•紐奧良香粉
就係香料味 記得擠青檸喔!
•田園風味🌟
咬第一啖已經令我諗起品客薯片既酸忌廉洋蔥味😛
•咖啡香味
•蒙古燒烤味
有一種土匪雞翼嘅感覺☺️
•印度唐杜里烤雞味🌟
配幾fresh既薄荷乳酪dip雞翼😋
味道幾特別 所以推介!
•巴馬臣芝士蒜蓉味
略嫌夠芝味啊😛
(多得同事專業打光 所以先影到雞翼原本既顏色😆)
灦身既雞翼 點評💁🏽♀️
呢個推介試啊 甜甜地再加上海鮮既鮮味 不錯吃👍🏽
•日本蜂蜜芥辣
味道無咩特別 可試可不試😛
•日本吉列咖喱味🌟
同事話有種食炸蠔嘅感覺 可試!
小食方面 試左👇🏽
炸蓮藕片($35)
蓮藕片好薄身 所以好香脆
不過冇乜味 如果有埋醬dip就好啦
松露醬薯條($65)
松露醬非常香 唔夠點囉🤷🏽♀️
幼薯條都好脆 食到停唔到口🤣
飲品方面💁🏽♀️
酒鬼同事們encore左幾round ‘Gweilo Pale Ale Draft (5.0%) ($48/$68)
自己本身唔係好飲啤酒所以唔評價喇😛
其中一次真係有鬼佬店員送上黎 同事即刻覺得特別有味道🤣
我就嗌左’Passionfruit Lemonade’ ($50)
酸甜度適中 好岩食完雞翼飲 中和下油膩感~~
附上單據一張
俾大家參考下5男4女既食量💁🏽♀️