2021-09-27
天色不會每日也明亮如晴空!暴風雨下,都係要生存,都要食嘢!曾經好有緣見過老闆!我好掛住佢,今日咁啱要做身體檢查!咁啱又喺附近,咁就食個午餐先啦!時間尚早,入到去直接有位!一直好想食呢度嘅鐵板!今日終於可以試一番啦!咁就點左個鐵板乾炒牛河,去咁多間茶餐廳,第一次見鐵板上乾炒牛河,唔理啦,叫咗先!等候時間都唔算耐!上枱嘅時候仲灑灑聲!嘩,咁有鑊氣,比我想像中仲要香,食落口差啲辣親,真係即叫即做,即叫即炒啦!正!又係加分位!都幾足料下㗎!牛肉都比其他茶餐廳還要多,份量都幾大份下,河粉都好夠林,牛肉都唔算太韌,如果牛肉生少少上碟,咁就做到完美!叫咗杯凍檸茶,茶底又係正,又唔苦澀!又夠清!👍我好鍾意!最後希望大家要頑強面對逆境,係不久嘅將來,晴天會降臨,仲有喺逆境下,要食足一日三餐,呢個係健康生活要素其中之一!大家一齊加油💪🏻
鐵板乾炒牛河
叫咗杯凍檸茶,茶底又係正,又唔苦澀!又夠清!👍我好鍾意!