2009-10-30 40 瀏覽
雖然生日都過左幾耐,但我既好朋友識食俊男同為食美女依然無忘記我。請我食呢餐生日飯,真係太好啦。因為我唔係成日在APM食飯架。好彩呢日我地有訂位,唔係唔知等幾耐架?食物蒜蓉包真係唔普通,好香牛油同蒜蓉味,好食過P記既多多聲。又唔係太貴,好想再encore。冬蔭功湯好認真製作,我最鍾意佢又酸又辣既味道。係好開胃同好醒神架。裡面有幾隻蝦,雖然係細細隻,但都好新鮮架。越南春卷呢個就新鮮炸既,我就唔係好食得出有咩料。但感覺唔錯既,有生菜俾你包住食,又係另一個層次。一人幾舊就好好,做一個頭盤小食。炭燒豬頸肉好有炭燒既味道,豬頸肉肉質鮮嫩,唔會鞋口。而且配上特別既醬汁就錦上添花。麻醬野菜沙律呢個就有優惠券迷既,好新鮮既沙律,配上麻醬。口感清新。麵包咖喱雞即叫即焗,個雞頭好得意。不過我覺得個咖喱就普通啦,因為唔係太辣。我覺得泰式咖喱有小小辣就可以,但呢個唔係太得。而雞件就無乜特別。唔算太鞋又唔算太滑。香茅豬肉條配糯米飯這個真係唔錯,因為豬肉條好香好脆口。香茅味又夠,配上煙韌糯米飯就正啦。呢個真係好食,可以一試架。牛肉檬粉:呢個就凍食既,檬粉就無乜特別。牛肉就好炭燒味,好正呀。但我覺得都係熱既好食點。雞
好彩
呢日我地有訂位,唔係唔知等幾耐架?

食物
蒜蓉包
真係唔普通,好香牛油同蒜蓉味,好食過P記既多多聲。又唔
係太貴,好想再encore。

冬蔭功湯
好認真製作,我最鍾意佢又酸又辣既味道。係好開胃同
好醒神架。裡面有幾隻蝦,雖然係細細隻,但都好新鮮架。

越南春卷
呢個就新鮮炸既,我就唔係好食得出有咩料。但感覺唔錯既,
炭燒豬頸肉
好有炭燒既味道,豬頸肉肉質鮮嫩,唔會鞋口。而且
配上特別既醬汁就錦上添花。

麻醬野菜沙律
呢個就有優惠券迷既,好新鮮既沙律,配上麻醬。口感
清新。

麵包咖喱雞
即叫即焗,個雞頭好得意。不過我覺得個咖喱就普通
雞件就無乜特別。唔算太鞋又唔算太滑。

香茅豬肉條配糯米飯
這個真係唔錯,因為豬肉條好香好脆口。香茅味
又夠,配上煙韌糯米飯就正啦。呢個真係好食,可以一試架。

牛肉檬粉:
呢個就凍食既,檬粉就無乜特別。牛肉就好炭燒味,好正呀。
但我覺得都係熱既好食點。

雞絲湯河
熱食真係好食點,好鍾意加泰式既辣椒。咁樣辣辣地真係好正,
味道唔錯。

服務真的不錯,又成日幫我地加水。侍應又有禮貌,真係可以再有下一次。

下次搵食實搵埋識食俊男同為食美女一齊,真的美好啊!
越式春卷
泰式美食