上班壓力大?這時候一定要找閨蜜出來一吐怨氣~周末就約閨蜜到九龍城來一趟談心夜,特選烤魚晚晚烤慢慢傾!! 店鋪遠遠都見到個招牌〖巴蜀烤全魚〗專注做烤魚就嘗嘗呢間既風味吧! 入到去都要先記得量體溫呀,不過此舉已經成了習慣,都應該不會忘記吧! 入面都好大嘅,有上下兩層,呢個時間已經坐滿左人,店員安排我們坐上面嗰一層,行到最入會見到洗手間,右手邊就係一條樓梯轉上去上層。 上面跟下面一樣闊落,二人都可以坐卡位。 餐牌總共可以睇到三面,入面款式很多選擇,雖然魚類為主要但是都會見到一些四川小吃,及串燒類別。 大個總共有五款魚類可以選擇◾烤鱸魚全魚、全魚、細邊全魚、大邊,我哋揀咗小邊魚 $188 不過都想介紹吓佢呢個烤全魚,一條2.5至三斤嘅鯇魚其實呢個重量同埋呢個份量可以三人以上先叫,兩個女仔嘅話我會覺得食唔晒同埋試唔到其他嘢食,味道總共有12款,因為我哋都食得辣嘅關係所以揀咗粉中辣,「泡椒味道」 另加配菜都有好多款可以選擇都有20幾款,每一次食烤魚我都係會揀兩款必定入圍,就係萵筍$28同埋薯粉$25,如果覺得唔夠辣嘅話最咪唔加大中小辣都要加$20 泡椒味底,開胃爽口又香濃,顏色又鮮艷又有光澤望落去

上面跟下面一樣闊落,二人都可以坐卡位。

大個總共有五款魚類可以選擇
烤鱸魚全魚、全魚、細邊全魚、大邊,我哋揀咗小邊魚 $188

泡椒味底,開胃爽口又香濃,顏色又鮮艷又有光澤望落去都唔油膩,條魚嚟到嘅時候已經係入面烤到有九成熟,淋埋特製醬汁同埋配料先再上枱,上枱嘅時候就用細火慢慢咁烤,將湯入面嘅香料同埋營養成分慢慢滲入啲魚肉裏面,所以食嘅時候都會感受到鹹甜麻辣酸五種味道融合,一層一層手嘅複合味道真係果然係食烤魚嘅專家。

食埋周邊產品當然想試吓佢嘅特色地方小食啦,問吓員工有咩推介去推介左我哋呢個佛手海蜇$55,佢話佢哋真係揀選真正嘅水冇去製作食品而唔係坊間一般嘅假貨。食落涼爽,味道清香,酸脆爽口,都算係一度有水準嘅開胃前菜。

◾另一種就係去第二推介嘅尖椒皮蛋$38,見去$38幾平同埋就已經係可以試到佢哋嘅招牌菜之一所以就照佢意思咁叫咗試吓,尖椒和蒜蓉炒香後加入各種調味煮成醬汁呢件事已經幻想到好好味,尖椒單吃也不會覺得辣,蒜是必不可少的提味神器,皮蛋都是有鬆花的溏心皮蛋。好吃好吃。

◾串燒叫左兩款,一款係蜜汁香辣烤雞中翼$15另一款就係秘製雞全翼$15睇吓兩款雞翼有咩分別先!

兩份雞翼各有各好味,但是如果我要選擇的話一定是,蜜汁香辣烤雞中翼,因為蜜味同辣味很出色,炸很好吃,辣味不算重,效果好又很脆。

不知道烤魚有否外賣自取拎返屋企食呢?