2017-07-20 1325 瀏覽
周六一家人難得整人去食飯,但太臨時臨急到到都要排隊,架車兜下兜下去到灣仔,經過呢度見暫時未爆哂位,就入去試下啦~基本上餐單上有好多選擇,所以有選擇困難症嘅我地揀野食都揀咗好耐,最後點咗幾樣菜~首先,有我覺得其實比較似係泰式嘅菠蘿炒飯呢道菜就好少死人嘅,的確亦都幾好食~泰式小食,有春卷,有米卷,有魚餅,有札肉片,不過不失啦~吉列豬扒配蕃茄炒飯,亦是不過不失之作~大蝦炒粉絲,隻蝦真係幾大隻好味~咖哩羊架,係我最滿意嘅咖哩汁好好食,而且夠多,叫埋個薄餅黎配呢個咖哩汁,一流~一個小食,四道主菜,加一碟薄餅,承惠太約900大元,環境舒服,算是滿意~題外話話說當日家中有兩隻馬騮跟住食飯,小朋友食飯鐘意走黎走去大家都知有幾討厭啦~ 呢度嘅員工原來對呢D馬騮有所準備,當場有朱古力氹下D小朋友,幫助話比佢地知,如果乖乖地坐定定食完餐飯就可以食朱古力,又久不久過黎同小朋友打下招乎玩下等佢地乖乖坐埋位,呢下真係好滿意佢地嘅甜心服務!

首先,有我覺得其實比較似係泰式嘅菠蘿炒飯
呢道菜就好少死人嘅,的確亦都幾好食~

泰式小食,有春卷,有米卷,有魚餅,有札肉片,不過不失啦~

吉列豬扒配蕃茄炒飯,亦是不過不失之作~

大蝦炒粉絲,隻蝦真係幾大隻
好味~

咖哩羊架,係我最滿意嘅
咖哩汁好好食,而且夠多,叫埋個薄餅黎配呢個咖哩汁,一流~

題外話
2017-07-08