2023-12-27 830 瀏覽
呢間小店除左野食服務環境媽好 仲堅有良心同人情味🥺從來都唔會打食評 但呢間餐飯 真係好值得讚😭係香港要搵到性價比高 味道好 好多都會排哂隊 但呢間竟然唔洗排 以上既野有齊哂 仲坐得好舒服!!🥺入正題了!食左個二人晚餐原諒我掛住食冇影到相🥺真係停唔到口主食/前菜1. 濃香喇沙煙肉長通粉有蛋黃撈埋一齊食,好濃既喇沙味,有少少辣,加埋煙肉🥓有啲咸香咁!超夾呀!2. 椰漿飯呢個一定係斑斕控必食!!!是咁的,我試過好多間既椰漿飯/斑蘭飯,好多都係個色係斑斕,但係食落真係冇乜斑斕味😭但呢間!我第一啖就真係忍唔住嗯左一聲😂😂個飯超重斑斕味!而且完全冇違和感!又係勁夾既組合🥺🥺🥺再加埋隻生炸雞髀🥺個皮脆卜卜!啲肉滑捋捋👅3. 串燒拼盤(雞肉,豬肉,年糕)雞肉同豬肉都好多肉汁!係會似日式果隻串燒多啲😛調味啱啱好!!!年糕就我覺得可以再多啲汁汁😛會再惹味啲keke飲品🥤1. 美祿山好濃呀好濃呀!!啲美祿粉好似唔洗錢咁成杯都係😂😂但又出奇地甜度岩岩好!啲粉溶左落野飲到好似有啲脆脆地嘅嘢可以咬下咁!好飲又好味👅2. 青桔仔梳打鍾意fresh 酸酸甜甜既你!呢杯岩哂你!叫左小小甜 !桔仔味好重 但唔酸!甜度岩岩
呢間小店除左野食服務環境媽好 仲堅有良心同人情味🥺
從來都唔會打食評 但呢間餐飯 真係好值得讚😭

入正題了!食左個二人晚餐
原諒我掛住食冇影到相🥺真係停唔到口
主食/前菜
1. 濃香喇沙煙肉長通粉

2. 椰漿飯
呢個一定係斑斕控必食!!!
再加埋隻生炸雞髀🥺個皮脆卜卜!啲肉滑捋捋👅

3. 串燒拼盤(雞肉,豬肉,年糕)
年糕就我覺得可以再多啲汁汁😛會再惹味啲keke

飲品🥤
1. 美祿山

2. 青桔仔梳打
鍾意fresh 酸酸甜甜既你!呢杯岩哂你!叫左小小甜 !桔仔味好重 但唔酸!甜度岩岩好 !桔仔同梳打本身就係好朋友!

甜品🍮
1. 榴連蛋糕
佢好似係榴連巴斯克蛋糕,榴連味好重,唔係假榴連味!係真係食到果肉既,甜度又係岩岩好!唔漏!好味!

2. 咖哋多
塊麵包焗到好似餅乾咁脆,個jam甜度又係岩岩好,再加埋牛油 ,好食😂

成餐飯都好滿足,係香港都好耐冇食得咁開心🥲🥲一定會再黎食!店員同老闆都好好招呼!
2023-12-26
聖誕節