2024-03-25 145 瀏覽
觀塘出名多美食,原來牛頭角都有一間咁出色嘅泰國餐廳,嗰日咁啱經過附近見到一棟保險公司中層竟然有間泰國嘢食,就決定入去試吓。果然女人直覺係好準,入到去唔單止裝修靚價錢都好合理,平過好多地方!一坐低已經見到冬陰功做緊promotion,$48 一碗真係超抵,仲有好多料,如果唔係好食得辣嘅人就一定要試!第一次見到泰式全日早餐,當然要試吓啦(雖然當時已經3點幾),有粥有蛋有煙肉同埋串燒雞,真係幾特別,同埋好似去咗泰國旅行嗌room service 嘅感覺。沙嗲豬肉同羊肉串燒都好抵食同埋勁惹味,大概$48一串真係好正,唯一豬頸肉非常失望,味道好夠,但係肉質好似食緊豬肉乾咁,superdry! 主食嗌咗金邊粉同埋菠蘿炒飯,正常發揮very good 👍🏻當然唔少得我嘅甜品,椰汁千層糕😋😋😋😋 一定要叫,同埋香蕉朱古力煎餅!下次一定會再嚟多次,真係好高質又平!