2015-06-16
1974 瀏覽
身處吳松街嘅牛屋, 隔離就係廟街, 所以呢間餐廳保存到廟街嘅風味, 就係「嘈、吵、亂」!一入到黎, 個人都未坐落張凳度, 個女侍應就已經問我飲咩湯, 我心諗俾一分鐘等我望下個餐牌都得啩。同決定左飲紅湯之後, 叫佢抹抹張枱, 佢就一臉不屑、求其抹左一下就算, 啲服務態度就係夠晒廟街「本土特色」成」!!到野食黎左, 羅宋湯好酸, 完全睇唔出廚師有放過任何心機落去, d雜菜亦都過硬, 根本你就唔會有意欲飲多啖。而餐飽係凍嘅, 牛油又無, 同其他扒房嘅形式真係「與別不同」!個餐湯唔好飲, 我都對個牛扒意粉不再存有任何寄望。果然, 意粉好乾身、好硬, 口感好差; 牛扒薄切, 亦醃得太多鬆肉粉, 搞到丁點牛香味都食唔到!佐敦區最好食係邊間餐廳我唔敢講, 但係最差嘅, 呢間肯定位列頭三位! (P.S. 佢仲夠膽收我加一服務費, 真係反智!)
(P.S. 佢仲夠膽收我加一服務費, 真係反智!)