2019-11-10 32 瀏覽
發哥係大圍開左間新分店,作為忠實粉絲梗係又要捧下場啦!地理位置有d偏遠,大圍站行過去都要20分鐘左右。最想試就係粥底火鍋,諗起烚完海鮮之後再加上粥,吸曬海鮮精華,正。我同友人今次一個簡左A 龍蝦餐,一個簡左B海蟹餐😚發哥好貼心,突登有個牌教我地每樣海鮮碌幾耐,唔會太生太熟破壞口感同食材點完野食侍應就送上小食,有青瓜同花生,爽脆開胃。隨即送上一jar竹蓆水,成日覺得打邊爐都係飲D清熱氣既野好d,呢個就啱曬啦臨食前仲送埋盅燉湯,有雞腳螺頭,好濃主角登場啦!!!一拎上來都嚇親我同朋友,真係好多海鮮啊。樣樣都好新鮮好生猛,海蝦都好大隻,肉質實淨。魚又好滑。蟹同龍蝦都肥美多膏,帶子同蟶子就有應有水準。總之D海鮮就全部都好新鮮鮮甜,個湯底味道唔濃,完全食得出佢原本既味道!食完海鮮就梗係烚下烚下啦,有食到牛肩肉,豬潤等等,配料吸收海鮮味,好正
發哥係大圍開左間新分店,作為忠實粉絲梗係又要捧下場啦!

地理位置有d偏遠,大圍站行過去都要20分鐘左右。

我同友人今次一個簡左A 龍蝦餐,一個簡左B海蟹餐😚

點完野食侍應就送上小食,有青瓜同花生,爽脆開胃。

臨食前仲送埋盅燉湯,有雞腳螺頭,好濃

主角登場啦!!!