2018-02-10
依幾日天氣咁凍,梗係同朋友去食火鍋😋😋仲睇埋移動迷宮過黎😆😆,依到近鵝頸橋,打完小人過黎食都得😂咁上到黎,環境好好,一大班人黎最好啊❕✨因為依度位置寬敞,而且食火鍋又唔會太熱,因為佢冷氣都岩岩好❄️👶🏻❤️。再望下佢d套餐,湯底都好多選擇,有花膠螺頭雞鍋,中意食重口味可以簡依個,好似都幾補。仲有喇沙海鮮鍋,依個辣既。仲有好多選擇,我地最后簡左冬瓜白肉卜卜蜆鍋,因為清清地食海鮮岩哂😋。其實佢一set都幾好,唔洗係咁點野又唔知食咩好,肉類我地簡左手切安格斯牛頸脊肥牛片🐮🐮。依個牛肉條紋鮮明,肉質鮮嫩✨✨哇❕✨✨海鮮拼盆黎左,賣相非常靚,排得整齊乾淨,唔知擺個個有無讀過design呢😆其實分量岩岩好,入面有蝦🦐🦐、鮑魚、青口、扇貝、象拔蚌🐘,應有盡有,而且都好新鮮。個人就比較中意象拔蚌,鮮甜有彈性,正❕💜💜朋友就中意食蝦,最后先見到佢,擺係最上,以為裝飾,大蝦洗得好乾淨,新鮮蝦,無冷凍味👍🏻👍🏻❕另外佢仲有魚皮、手打墨魚丸、手打豬肉釀鮮冬菇等等,最令我驚喜既係佢個即炸響鈴😂😂真係好大條,見過最大條係佢 成條筷子咁長,燙一燙就食得,好味😁😋。而佢手打既墨魚丸、豬肉丸、韭菜餃都好彈牙👍🏻👍🏻😁✨總括
而佢手打既墨魚丸、豬肉丸、韭菜餃都好彈牙👍🏻👍🏻😁✨
總括而言,今餐食得好開心,因為佢開到凌晨,咁樣$3xx一個人可以坐咁耐同朋友傾下計都唔錯,飲品任飲,地方寬闊,下次會再黎過~❕❤️☺️✨