2011-07-26 6 瀏覽
朋友買左coupon, 第一次去食, booked左7:15, 等到8:50才有位比我地, 限時2小時,兩條友無所謂,心諗 :應該夠時間食,算數!見到團購再次出優惠,於是都買左4張。團購時的coupon無列明過是限時的 。兩星期前book 左22號6:30 5位, 再改期到25號, 當時接聽的女人仲問我: 食到8點半ok唔ok , 25号當日再打去加多1個位。6:30準時到達,貌似劉松仁的男人同我講 : 無我嘅登記!真係吹漲...你好意思將責任推回給我, 仲話e家有枱比你,只限個半小時,有無講錯?身後一對情侶walk in走入來食飯,你都好意思只給1小時進餐...好野!我想你明白唔係所有香港人急腳吃完急腳走架,我地都好想坐底傾下計, hea下, 給予的時間那麼短促,我何不去韓國街食快餐算吧!最嬲嘅係,前後打左3次電話confirm...竟然話無我嘅booking, 明顯是你們出錯..都好意思將個波推回給我。且外,講環境and食物係出色and好味的, 但在香港,出色and好味嘅韓國餐廳也不止你一間。或許,有團購,有時都末必係好事,就係因為做唔設迫使我們買左coupon的即使新增了規條之下

.你好意思將責任推回給我
, 仲話e家有枱比你,只限個半小時,有無講錯?

或許,有團購,有時都末必係好事,就係因為做唔設迫使我們買左coupon的即使新增了規條之下我地都要無奈接受,

樓上侍應唔多, order時一位女侍應隔住一張六人位嘅大枱黑著面的同我講話 : 聽唔到你叫什麼,可以想像得到當時嘅態度;
侍應不是應該走近客人前mark下order什麼的嗎?

我倒想建議此餐廳每枱多設備一支咪囉...以後都唔会再幫襯。

2011-07-25