🐛蟲二 (旺角)🔍旺角上海街618號頂樓-----成日聽朋友講呢間餐廳嘅Pancake🥞有幾咁好食,但係次次週末路過都總係大排長龍,難得放假,食完午餐之後我決定再嚟食個Pancake做下午茶💛,一完我想食到佢嘅心願。.餐廳分為室內室外兩部分,是日⛈落雨,冇得坐喺室外,如果唔係室外都應該幾舒服,有大量綠色盆景🌿作裝飾,沒有鳥,卻有種鳥語花香🌸的休閒感覺。✨Earl Grey Mochi Pancakes✨「伯爵茶麻薯傳統班戟 $85」.令人一見傾心💕嘅精緻貌相,一送上枱就令人港女心瞬間爆發,謀殺咗電話一堆儲存空間。影完相之後,再迅速攞起刀叉🍴,手起刀落,一啖接一啖咁擺落口。🥞班戟質感軟熟中不失彈性,膨脹得黎又帶點扎實,綿密嘅結構中同時富有空氣感,加上鹹鹹地嘅海鹽芝士忌廉醬🧀,香香甜甜嘅雲呢拿雪糕同埋百花蜜糖,所有嘅配搭都是平衡得那麼的恰到好處,加上班戟裏面嘅拉絲煙韌麻薯,仲有濃郁非常嘅伯爵茶香氣,輕輕鬆鬆就令想減肥的人(Me)為之折服,Alright ,食埋今餐先減啦唯有😛。食完班戟,望住窗外嘅雨景,再呷一口Oat milk Cappuccino,寫意的悠然自得感,瞬間湧上心頭,所謂「幸
🐛蟲二 (旺角)
🔍旺角上海街618號頂樓

✨Earl Grey Mochi Pancakes✨
「伯爵茶麻薯傳統班戟 $85」

🥞班戟質感軟熟中不失彈性,
膨脹得黎又帶點扎實,
綿密嘅結構中同時富有空氣感,
加上鹹鹹地嘅海鹽芝士忌廉醬🧀,
香香甜甜嘅雲呢拿雪糕同埋百花蜜糖,
所有嘅配搭都是平衡得那麼的恰到好處,
加上班戟裏面嘅拉絲煙韌麻薯,
仲有濃郁非常嘅伯爵茶香氣,
輕輕鬆鬆就令想減肥的人(Me)為之折服,
Alright ,食埋今餐先減啦唯有😛。

食完班戟,望住窗外嘅雨景,再呷一口Oat milk Cappuccino,寫意的悠然自得感,瞬間湧上心頭,所謂「幸福」,又何須文字來描述,只要細心睇會,生活時時刻刻都能詮釋著這兩個字。

👶🏻B仔整體評價:8.2/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:8/10個👍🏻