2021-05-04 824 瀏覽
喺呢間餐廳食咗三次野,其實水準又唔係話太低,所有嘢都係不過不失啦,佢啲小籠包並唔係太出色但一定唔係最差嗰隻。起碼入面有湯汁係啲皮比較厚。酸辣魚啲味道就比較淡,魚肉新鮮,冇雪藏未,滑身。外婆燒肉就差少少,太鹹而且亦都比較鞋口,麻油雞就好乾身,好似柴皮咁但呢間餐廳最離譜嘅就係一去到門口就聽到一個阿伯喺度大聲咳嗽,侍應竟然安排我哋坐佢隔離,我話咳到咁點坐啊,之後就坐咗喺好遠嘅地方。我哋一路食飯嘅時候佢就一路咳嗽,咳嗽聲係震耳欲聾成間餐廳個個人都望住佢,但佢好似唔知醜好巴閉繼續咳。就算冇肺炎都唔掂檔啦,何況而家啲病毒周圍飛,佢又咳又打乞嗤,隔離枱仲要有一個嬰兒,食飯送咳嗽真係多得佢唔少。本來呢啲嘢餐廳就控制唔到,但至少唔安排啲客人坐喺佢隔離!兼且佢咁騷擾啲夥計係好應該叫佢去廁所清理一下先返入嚟!

外婆紅燒肉
酸辣魚