2017-08-27 9022 瀏覽
呢座大廈其實有好幾間日本料理, 今次試下呢間既午餐定食, 1:15去到都要等一陣位, 個場冇樓下5樓咁大, 可能多咗個空中花園定平台關係, 呢到既食物種類都算多, 但又唔算特別吸引, 但午餐定食餐飲就有好多飲品選擇, 呢到都係自己寫紙落單餐沙律 - 賣相一般, 但都算新鮮餐湯 - 係冬瓜花菇湯, 感覺好奇怪, 但我地食緊日本料理喎, 再加上用個茶杯裝湯, 第一個感覺係...係咪洗唔切啲碗呀!餐飲 - 烏龍茶, 荔枝紅茶, 果汁先生角切魚生飯(魚生, 青瓜, 玉子, 帶子) - 賣相一般, 魚生好似少咗陣光澤, 但味道還可以精選壽司盛(燕窩三文魚腩, 黑松露帶子, 北寄貝, 海膽花之戀, 三文魚刺身) - 賣相一般, 加上餐牌同真正既有出入, 首先黑松露係放咗喺件三文魚上, 北寄貝冇咗, 變咗赤貝囉, 海膽唔太新鮮, 飯團太大件, 加上全個壽司盛大部份係三文魚多總結 : 呢到既價錢唔算特別平或特別貴, 但如果有得選擇我會落樓下果間食, 因為食物一上枱就知道新唔新鮮吸唔吸引人食慾啦, 有時淨睇餐牌相係會比佢呃咗既, 要親身試食先知
餐沙律 - 賣相一般, 但都算新鮮
餐飲 - 烏龍茶, 荔枝紅茶, 果汁先生

2017-08-24
15 分鐘 (堂食)