2017-10-22
好姊妹生日,唯有豪一次啦一早book定,蛋糕早幾日通知會早小小送去,幫手收好,服務唔錯Menu得2款選擇,難得食一次緊係食$1880本人都幾鐘意試唔同地方的Omakase,香港試過幾間,而近期Suahi Ima算係比較熱棒的開始啦⋯⋯日本白粟米,清甜多汁!開胃菜玫瑰都食得(無味的)大大隻日本蠔唔溜有口質,最緊要新鮮!蟹仔蟹仔好似potato chips咁crunchy,之前係另一間都食過,最值得提點的是入面的北海道蟹肉鮮味十足,拍得住北海道口感贊!依一味上面的係北海道魚子,連蝦肉配塔無得輸呀~hahaha這個有點average (比我想像中)相反秋刀魚仲出色,可能因為正正係岩season 本身都特別喜愛「令」皮魚,因魚香特別重!依款秋刀魚真係可遇不可求呀(我食埋朋友個舊)白海膽~~~~ 甜味十足,食過依隻白海膽仲點返轉頭口味剛剛好,估唔到的配塔,啖啖驚喜最可惜只可post 12張相,要係咁多款中選擇好困難!一人2千左右,但一年豪一次都值既!
Menu得2款選擇,難得食一次緊係食$1880
日本白粟米,清甜多汁!開胃菜
玫瑰都食得(無味的)
大大隻日本蠔唔溜有口質,最緊要新鮮!
依一味上面的係北海道魚子,連蝦肉配塔無得輸呀~hahaha
這個有點average (比我想像中)
白海膽~~~~ 甜味十足,食過依隻白海膽仲點返轉頭
口味剛剛好,估唔到的配塔,啖啖驚喜
最可惜只可post 12張相,要係咁多款中選擇好困難!
一人2千左右,但一年豪一次都值既!