2018-08-18 121 瀏覽
今日同朋友仔去 THE ONE 行街街,之後肚仔餓,朋友話想食日本放題 ,突然諗起之前食過嘅 (極尚大喜屋日本料理) 當時已經覺得佢哋款式多, 所以就即刻去食啦今日係閒日,所以唔使等好耐已經可以入座啦 望到個menu, 比起我上次食款式多咗好多, 原本唔係好肚餓嘅我, 突然餓鬼上身, 控制唔到啦首先有 ……咖哩蟹, 絕對唔係淨係得個樣, 都唔細隻㗎 ,啖啖肉,又唔係太辣啱曬我 刺身當然唔少得啦,款式多,有我鍾意食嘅象拔蚌, 帶子, 赤貝等等好鮮味 之後到壽司喇~ 有鵝肝啦、松葉蟹腳啦、估唔到竟然連海膽都有,海膽份量非常足,而且仲好鮮味啲, 一再encore 再黎就係炸物喇…… 我最鍾意食係天婦羅蝦, 炸得好乾身, 完全唔覺得油膩, 燒蝦我都好鍾意食好惹味, 燒帆立貝,配上芝士沙律醬好juicy, 但好飽所以食一粒就夠啦 之後我再食咗個蜆肉粥 ,啲蜆好大粒冇沙,好鮮味…… 嘢飲方便都有驚喜,唔只有罐裝嘢飲 ,竟然有COCKTAIL 同 MOCKTAIL選擇, 天氣咁熱,即刻覺得好消暑 最後 一人一杯雪糕,有HAAGEN-DAZS 同 MOVENPICK選……………… 好滿足呀 但遺憾嘅係
當時已經覺得佢哋款式多, 所以就即刻去食啦

今日係閒日,所以唔使等好耐已經可以入座啦

但遺憾嘅係,今次實在太飽啦,已經容納唔種類勁多,超級吸引既甜品,唔得要再嚟多次,食埋甜品先得