2019-03-19 35 瀏覽
同朋友捐完血,佢就話要補一補返,於是就去捐血中心後面嘅兆萬中心食放題不過咁多間,點揀呢?我就同朋友講,就揀最熱心派傳單嘅姐姐個間,於是就上左去神戶屋啦~上到去見到好多人排隊,好彩,我去嘅時候未算太繁忙,等左10分鐘左右就有位~等位期間店員俾左Menu我揀住先,所以感覺都好快入到座!話明日韓放題,一坐低就好低韓國餐廳咁有前菜,不過係日式前菜我最鍾意佢有「首輪刺身紙」,的確比第二輪嘅刺身上得快好多,啱曬心急嘅香港人,可以一面食一面點其他野!款式都算多,最特別嘅係有火鍋選擇,如果成班人一齊食,就可以滿足曬「邊爐族」同「哈日族」嘅要求啦~食親放題都唔會有太高嘅期望,不過呢間嘅刺身又OK wor,唔似一般放題質素厚切三文魚好滿足!珍寶帶子真心讚!激巨赤蝦刺身必食!有頭甜蝦夠彈牙!炸物精選榴槤炸彈~榴槤控恩物!外皮脆口,裡面軟淋淋,一咬開成陣榴槤飄出黎~~~日本香芋丸超濃沃香芋味,好似芋頭奶咁濃~日本芝士年糕外層黏韌,加埋流心芝士~正~迷你炸雪糕其實應該叫炸雪米糍,如果熱d嘅話,我相信係好食嘅,不過上到枱即刻食都已經凍左....我知炸物係多左d,不過我真係鍾意食麻~講返火鍋先,一入座可以揀一個限量
,於是就上左去神戶屋啦~

等位期間店員俾左Menu我揀住先,所以感覺都好快入到座!
話明日韓放題,一坐低就好低韓國餐廳咁有前菜,不過係日式前菜

厚切三文魚好滿足!
珍寶帶子真心讚!
激巨赤蝦刺身必食!
有頭甜蝦夠彈牙!

炸物精選

榴槤炸彈~榴槤控恩物!
外皮脆口,裡面軟淋淋,一咬開成陣榴槤飄出黎~~~

日本香芋丸
超濃沃香芋味,好似芋頭奶咁濃~

日本芝士年糕
外層黏韌,加埋流心芝士~正~

迷你炸雪糕

我知炸物係多左d,不過我真係鍾意食麻~

講返火鍋先,一入座可以揀一個限量火鍋,有「日本和牛壽喜燒」同「韓式芝士部隊鍋」選擇,我就揀左壽喜燒

配合返放題,所以佢嘅份量唔太,大約同一人一鍋個d煲嘅size差唔多,食完之後,仲可以揀火鍋配料繼續打~完全唔會浪費湯底!
而飲品嘅選擇都幾特別,估唔到放題都有Hoegaarden飲,平時係7仔買罐都$1x,飲得嘅話,飲多幾罐都回本

鍾意甜d嘅都可以揀果酒,又或者其他無酒精飲品~
like埋IG,fb,仲有野送
我就揀左韓國雪條啦~
仲有好多款可以揀~

$229+食兩個鐘,打邊爐+放題同時滿足,如果非繁忙時間入座仲可以平到$179+,都算抵食~
2019-02-27
10 分鐘 (堂食)