2019-11-17 325 瀏覽
住喺大埔嘅朋友仔都一定對呢間鋪頭好熟悉,知道呢間店舖位置非常之闊落。見到佢話係燒烤場冇諗過係一個價錢三種享受。本身以為淨係有燒烤,咁嚟到一定要試下串燒啦,佢啲價錢其實好吸引,有個串燒套餐可以俾你揀任揀五款感覺非常之抵。咁當然就咩都要試吓啦:叫咗日本番薯、秋葵、燒菠蘿、豬肉串同雞軟骨。🥢日本番薯非常之甜呀!🥢秋葵就落咗比較多七味粉,所以偏辣🥢燒菠蘿就係依舊咁好味啦🥢豬肉串同雞軟骨都燒得好好,絕對值得一食!之後再叫左椰子雞,我哋人唔多,所以就淨係叫咗半隻雞...呢個椰子雞喺即席將椰青嘅水倒落去,絕無花假,所以個湯底非常之清甜!食咗啲好清甜嘅雞之後,就可以正式打邊爐啦!🥢打邊爐當然要先食下菜打個底,等自己個肚無咁油油膩。🥢新鮮鴨血,質地比較硬身,但係打邊爐係絕對唔少得架、好入味。🥢本地手切牛肉,睇相就知唔係普通任食火鍋嘅牛肉,絕對對得住呢個價錢,啖啖牛味,非常之濃郁。🥢白鱔片,比想像中大份、好鮮甜,你睇到D相都知道佢係非常之新鮮,好食到同屋企人再encore多一碟添啊。屋企附近發掘左一間咁正嘅鋪頭,又就嚟開始天氣涼啦,絕對會同屋企人再食啦。

🥢日本番薯非常之甜呀!
🥢秋葵就落咗比較多七味粉,所以偏辣
🥢燒菠蘿就係依舊咁好味啦
🥢豬肉串同雞軟骨都燒得好好,絕對值得一食!

食咗啲好清甜嘅雞之後,就可以正式打邊爐啦!

🥢打邊爐當然要先食下菜打個底,等自己個肚無咁油油膩。