2024-02-23
平時打邊爐都係係屋企多或者同朋友一班人出去食,而家想一個人打邊爐又多一個選擇啦~爆爆鍋主打台灣特色石頭火鍋,有12款一人套餐,價錢由$78-$178。主食有得揀素菜、雞、豬、牛同海鮮,仲有蔬菜盤同白飯/寬粉/米粉。想食多啲菜嘅仲有自助蔬菜區。鍋底有7款,追加小食同飲品另計。當晚見到真係有好多人都係自己一個黎食,仲有好多都係台灣人。當日同朋友2個人,決定嗌牛肉同海鮮2個套餐share黎食。首先上左鍋底先,值得一提呢到所有特色湯底均以全天然食材製作。剝皮辣椒烏雞鍋+$20 烏雞營養豐富,有滋陰清熱功效。個湯落左剝皮辣椒所以會愈滾愈辣,但都係可以接受到既辣度。_爆炒櫻花蝦鮮鍋 +$12店員會先將章魚乾同櫻花蝦爆香之後再加湯,個湯飲落好鮮甜。綜合海鮮拼盤套餐 $148蝦彈牙,魷魚爽彈,鯛魚片嫩滑,沙白鮮甜。安格斯牛小排套餐 $158牛小排雪花分佈平均,肉質腍身。加配小食:夜市炸魷魚 $28魷魚鬚炸到好酥脆,椒鹽調味食唔停口呀😋_麻辣鴨血 $32好QQ又滑捊捊既鴨血。_招牌麻油炸蛋 $15/隻呢個客員建議我地食之前擺入鍋內滾10秒鐘左右再食會仲好食。有麻油香,一咬即刻爆曬蛋汁出黎。蘋果醋QQ冰紅
剝皮辣椒烏雞鍋+$20
爆炒櫻花蝦鮮鍋 +$12
店員會先將章魚乾同櫻花蝦爆香之後再加湯,個湯飲落好鮮甜。
綜合海鮮拼盤套餐 $148
蝦彈牙,魷魚爽彈,鯛魚片嫩滑,沙白鮮甜。
安格斯牛小排套餐 $158
牛小排雪花分佈平均,肉質腍身。
加配小食:
夜市炸魷魚 $28
魷魚鬚炸到好酥脆,椒鹽調味食唔停口呀😋
麻辣鴨血 $32
好QQ又滑捊捊既鴨血。
招牌麻油炸蛋 $15/隻
蘋果醋QQ冰紅茶 +$14|珍珠翡翠檸檬 +$14
食台式火鍋飲返台式飲品是常識吧,2杯飲落都係酸酸地夠曬開胃。
雲尼拿雪糕|咖啡雪糕
打完個邊爐仲有雪糕食~