2020-12-05
自從疫情之後個個對於打邊爐都變得好人心惶惶, 所以我今次搵左間火鍋放題好正, 每人有自己一個鍋可以SABUSABU, 唔駛驚同人交叉感染呀呢間火鍋度就係位於灣仔的ALL I WANA EAT!呢間小店非常隱世, 我去搵佢間鋪時都完全唔起眼, 我仲心諗有無人幫襯架? 點知原來好多識途老馬黎食, 上到去係坐滿人 XD呢個火鍋放題有幾個唔同價位, 我揀左最貴果個餐, 但我唔記得左影餐牌, 不過其他食評可以睇返我地揀左三百幾蚊一位果個餐~~有M5澳洲和牛食架~~~出去睇下有咩囉先 首先見到有3款唔同飲品, 全部密封裝, 自家製, 好有心啊~~~檸檬薏米水, 打邊爐熱氣下火好正~~洛神花茶, 酸酸地唔係好甜, 清熱氣解油膩又係好正~~呢個宇治金時即係紅豆綠茶, 不過飲落去有少少酸味, 我諗緊係咪乳酪黎, 所以唔好意思問佢, 但如果佢唔係乳酪, 咁即係我果杯奶變壞左? HAHAHA真係幾酸好似乳酪~~怪怪地下面係雪櫃裡面嘅凍肉品,我無試,因為點菜張紙仲多野食之後正式上菜啦,首先佢個套餐除左火鍋之外,佢仲會有幾款小食供應,但只限一份啊好大路的刺身盛,一般放題都有,正常水準,無咩特別另外有一份韓國炸雞
呢間火鍋度就係位於灣仔的ALL I WANA EAT!
我地揀左三百幾蚊一位果個餐~~有M5澳洲和牛食架~~~
檸檬薏米水, 打邊爐熱氣下火好正~~
洛神花茶, 酸酸地唔係好甜, 清熱氣解油膩又係好正~~
真係幾酸好似乳酪~~怪怪地
下面係雪櫃裡面嘅凍肉品,我無試,因為點菜張紙仲多野食
好大路的刺身盛,一般放題都有,正常水準,無咩特別
另外有一份韓國炸雞,好大份,未水滾時醫一醫肚幾正
呢份似係沙律,全部都係凍的,我個人就唔太喜歡,如果係熱就好啦
之後到牛肉上菜啦,有好多款牛肉部位,睇落都幾唔錯呀
另外佢仲有海鮮呀,但呢份海鮮只係得一份咋,鮑魚最好食,但只係得一人一隻真係唔夠喉
佢有好多款唔同牛肉部位可以食, 實在太多款, 我又唔係好熟悉牛嘅部位, 所以傻傻分不清潔, 不過我記得牛肩胛係最好食最濃牛肉味, 大推
湯底方面我揀左花膠湯,裡面原來得一舊花膠,唔夠喉呀,但個湯幾清,方便打邊爐
煮好d牛肉真係超好食,牛肩胛真係最正,翻單左好多次,不得了,最好食係要點佢地的醬汁,真係極度好味
呢個moment你應該想知道佢地有咩醬汁選擇呢
首先佢地有蔥花 芫荽 辣椒粉 生辣椒 生蒜 炸蒜
油方面都有花椒油 辣油 麻油
醬油都有4款 正常火鍋醬油 柚子醬油 燒汁 同埋芝麻醬
另外我朋友揀左牛奶鍋,好易滾瀉!!!
同埋佢完全睇唔到裡面有咩野滾緊,所以唔係幾方便用黎火鍋,我覺得味道可以,但真係好難handle
最後佢仲有甜品區
有好多韓國雪條食
食完呢餐其實真係飽到嘔,我唔算係大食,如果大食一定可以食到店主破產,因為佢張紙都幾多野食,我覺得自己戰鬥力太低,期待有其他大胃王去挑戰呀~~