2019-05-31
好耐冇入黎屯門黃金海岸,發現有間餐廳係海邊附近,室外有微弱的燈好有feel,所以好快就吸引咗我入去搵位坐低。一座低餐廳經理就已經行過黎為我鋪餐巾,十分細心。餐廳播放住一啲輕柔既純音樂,令我好享受餐廳既氣氛。我一個人點咗一個set dinner A頭盤:秘製三文魚他他蘋果沙津。呢道菜十分之開胃,蘋果同三文魚既味道出奇地合襯,三文魚既軟身同蘋果爽口既感覺一齊食,十分有口感。所以我好快就清晒碟頭盤。餐湯:西蘭花白湯侍應遞上黎既時候,湯熱辣辣。湯既味道滲晒入去,仲有好多西蘭花菜溶(其實好想叫侍應續添)😆😆主菜:澳洲西冷牛扒配紅酒燒汁牛扒的煎熟程度控制得岩岩好,叫咗5成熟,上菜時都冇血淋淋🤭,岩晒我,伴碟既醬汁,令牛扒既味道更加特出,牛扒仲有炭燒的感覺,而且好嫩口,令人嘆不絕口👍🏻甜品:蘋果撻呢個甜品我喜出望外,一黎到個撻樣貌普普通通,但一切開,發現蘋果撻出煙,原來係熱食,味道唔會太甜岩岩好,邊皮脆,入面就好足料!飲品:熱檸茶餐廳好細心,將檸檬同紅茶分開,目的係唔想熱檸茶放大耐,因為檸檬浸太耐會令到杯野飲變苦,另外跟茶仲附上獨立沙糖,由你自己控制甜度,十分體貼。呢餐食咗$268,有前菜,餐湯,主
我一個人點咗一個set dinner A
頭盤:秘製三文魚他他蘋果沙津。
餐湯:西蘭花白湯
主菜:澳洲西冷牛扒配紅酒燒汁
甜品:蘋果撻
飲品:熱檸茶
呢餐食咗$268,有前菜,餐湯,主菜,甜品同餐飲!仲要食物咁高質,侍應服務水平又高,氣氛環境簡直一流。呢個價錢真係抵。