2021-03-09
自從放寬返四人限聚,終於都可以同朋友聚下朋友話想打邊爐,不過呢啲時勢最好選擇一人一鍋,夠晒安全衛生相馬有個火鍋放題「特盛海鮮優惠套餐」食足3小時🔹海鮮類:大頭蝦,虎蝦,帶子,青口,蠔,蜆🔸肉類:Prime Grade, 牛肩胛,美國牛肉,雞脾肉,豚肉🔹仲有日式燒物,炸物,飲品,雪糕任食仲有7種湯底選擇:清湯,豚骨,蕃茄,唔豉油,中華辣湯,泡菜另可加錢選牛乳湯底我地最後揀左一辣一唔辣的湯底中和下,泡菜+甜豉油湯底泡菜湯底唔算好辣,岩晒我想有小小惹味但又唔太刺激而呢個任食嘅價錢,海鮮拼盤種類都算幾多,大頭蝦非常新鮮,上枱後都仲扎扎跳,仲突然跳左出隻碟外,我都比隻蝦嚇一跳呀朋友仔係食肉獸,所以加左$100要升級套餐:美國頂級牛小排+日本鹿兒島頂級豚肉果然頂級牛小排真係有分別,牛味特別濃郁,而豚肉肉質亦都唔靭,讚串燒同炸物嘅種類都唔少,但因為任食邊爐encore得太多,都已經飽左一大半,所以燒物同炸物只係試咗少少叫咗燒雞皮,蔥段豚肉卷,水牛城雞翼,燒雞腎,薄燒牛舌串燒得好香口,又夠入味,可惜太滿足,唔可以再encore今餐真係性價比高的一餐,下次黎要留返啲空間食串燒炸物
朋友話想打邊爐,不過呢啲時勢最好選擇一人一鍋,夠晒安全衛生
相馬有個火鍋放題「特盛海鮮優惠套餐」食足3小時
🔹海鮮類:大頭蝦,虎蝦,帶子,青口,蠔,蜆
🔹仲有日式燒物,炸物,飲品,雪糕任食
仲有7種湯底選擇:清湯,豚骨,蕃茄,唔豉油,中華辣湯,泡菜
另可加錢選牛乳湯底
我地最後揀左一辣一唔辣的湯底中和下,泡菜+甜豉油湯底
泡菜湯底唔算好辣,岩晒我想有小小惹味但又唔太刺激
叫咗燒雞皮,蔥段豚肉卷,水牛城雞翼,燒雞腎,薄燒牛舌串
燒得好香口,又夠入味,可惜太滿足,唔可以再encore
今餐真係性價比高的一餐,下次黎要留返啲空間食串燒炸物