2019-04-05
與友人行TOP時順便食埋晚飯,見到嚟間日式火鍋放題陳設唔錯,正當考慮之際,店員介紹原來是一人一鍋火鍋放題,仲要一定係鴛鴦湯底,我倆一聽完就不禁揀了四款湯底入去試了左邊是豬骨濃湯,右邊是骨膠原雞湯左邊是番茄湯,右邊是壽喜燒我哋揀咗嚟四個湯底各有更好味,豬骨湯有拉麵湯底feel;骨膠原雞湯有個啫哩波,就係湯底嘅靈魂-骨膠原;番茄湯亦超濃番茄味,湯嘅顔色係橙紅色,濃到見不到底;壽喜燒的甜豉油令食材的原味更出當我哋湯底嘅同時,亦都揀埋食啲乜,因為我哋想主攻食蠔,所以揀咗‘廣島蠔牛肉’但坐低睇返身體先知,‘廣島蠔牛肉set’係可以叫埋蝦🦐,感覺好似賺咗咁,只是$239如果揀海鮮仲有蜆,帶子俾你任加上面牛肉,肉質不錯,肥瘦均勻;下面豬肉,切到勁薄,肉味很濃廣島蠔好大隻下,而且很甜美,我哋不停encore,大概一人食咗15粒左右個人認為同壽喜燒湯底最夾,令蠔嘅鮮甜味更出蝦也很大隻,很新鮮外面仲有各種菜同丸,最正係有魚柳飲品款式有好多,但全部係用杯裝嘅,沒有罐裝,其實更好,因為可以咩都試啲一般日式火鍋放題都有自助雪糕機,這裡也不例外,而且toppings勁多另外,醬料吧要大讚一下,有超多醬料俾我哋揀,
左邊是豬骨濃湯,右邊是骨膠原雞湯
左邊是番茄湯,右邊是壽喜燒
如果揀海鮮仲有蜆,帶子俾你任加
上面牛肉,肉質不錯,肥瘦均勻;
下面豬肉,切到勁薄,肉味很濃
個人認為同壽喜燒湯底最夾,令蠔嘅鮮甜味更出
蝦也很大隻,很新鮮
外面仲有各種菜同丸,最正係有魚柳
另外,醬料吧要大讚一下,有超多醬料俾我哋揀,整個醬都整十分鐘