2018-01-27
咁凍嘅天氣最適合打邊爐,海鮮粥底火鍋係我同老婆最愛,今日就黎左呢間一鍋瘋試下。入到黎第一時間坐低睇餐牌,首先我點左期間限定嘅菠菜粥底,老婆就點左紫薯粥底,之後再每人自選三款火鍋料。醬油配料:飲品:竹庶茅根期間限定菠菜粥底:濃濃既菠菜味六款海鮮拼盤:超新鮮嘅海鮮,鮑魚同蝦都仲郁緊嘅,食落梗係鮮味無窮,寫到黎呢度嘅時候我仲懷念緊啲海鮮啊火鍋配料:本身包左四款丸+豚肉+時菜再+兩款餃子之後我哋仲叫咗每人三款火鍋配料:午餐肉、雲吞、魚片頭、腸仔、墨魚滑、同埋水魷魚。分量非常足,我同老婆唔太食得晒,因為我哋個心都諗住一陣個粥底。粥底配料:南瓜芋頭粥膽:全晚精華海鮮粥:粥底經過咁多海鮮同肉類嘅洗禮之後,食落鮮甜好味,我食到停唔到口,一共食咗三大碗,飽都上心口總結:$198呢個咁抵嘅價錢,食到咁多海鮮同埋咁多嘅火鍋配料簡直抵食。我同老婆都一定會再嚟食過
醬油配料:
飲品:竹庶茅根